Share

Sporting de Charleroi sloot op woensdag 22 december 2021 het kalenderjaar af met een overwinning op de 14de speeldag van de Women’s Scooore Super League tegen SC Eendracht Aalst Ladies. De ontmoeting vond plaats in het Stade du Pays de Charleroi en stond ook in het teken van Viva for Life, het liefdadigheidsevenement dat in 2013 opgericht werd door de RTBF en dat fondsen inzamelt die voornamelijk bestemd zijn voor de strijd tegen kinderarmoede in de Franse gemeenschap van België

Sporting Charleroi mocht vieren na de thuiswinst tegen SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

524 dagen geleden speelde het vrouwenteam van Sporting de Charleroi de allereerste oefenwedstrijd in en tegen RUS Auvelais met toen nog Noémie Fourdin als captain en Tiziano Rutilo als coach. Inmiddels zijn er al flink wat wijzigingen gebeurd bij de vrouwelijke Zebra’s en is Chrystal Lermusiaux de aanvoerster geworden terwijl ex-Belgian Red Flame Aline Zeler sinds het begin van dit seizoen de hoofdcoach is. Voor de primeur op Mambourg was SC Eendracht Aalst Ladies, in de oranje truitjes, wellicht de ideale tegenstander want het was het team waartegen de thuisploeg eerder dit seizoen op zaterdag 3 oktober 2021 en toen in het Pierre Cornelisstadion ook voor de camera’s van Eleven Sports won (2-3).

SC Eendracht Aalst toonde vooraf een duidelijk statement! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De omstandigheden om te spelen waren verre van ideaal. Mambourg was op deze woensdagavond eigenlijk een grotendeels groene schaatspiste waarop het bijzonder moeilijk was om staande te blijven. Toch probeerden beide teams er vanaf de aftrap gegeven door Catarina Leleu (Sporting de Charleroi) het beste van te maken maar in de eerste helft werd er niet gescoord. Henriette Awete kreeg na een hoekschop van Valentine Hannecart een mooie kans voor Eendracht Aalst maar ze mikte over (11de minuut) terwijl aan de andere kant een poging van Kristina Erman ook over het doel ging (31ste minuut). De 0-0 halfweg was correct!

Loes Van Mullem (links) en Julie Challe (rechts) in een duel om de bal tijdens Sporting de Charleroi – SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de tweede helft liep het beter voor de thuisploeg. Aanvallend waren ze gretiger en ze dwongen ook flink wat hoekschoppen af maar Silke Baccarne en Annelies Van Loock, met een redding op de lijn; hielden voor de bezoekers in eerste instantie nog de nul op het bord. Halfweg de tweede helft was het dan toch raak. Na een voorzet van Hanne Hellinckx kreeg de Aalsterse verdediging de bal niet onder controle en het was uiteindelijk de voor Catarina Leleu ingevallen Estelle Dessilly die de ban brak en het allereerste officiële vrouwelijke doelpunt in het Stade du Pays de Charleroi lukte (1-0, 68ste minuut). Vijf minuten later hield Silke Baccarne de bezoekers nog maar eens recht maar tegen de poging van Julie Challe op aangeven van Kristina Erman, die in augustus 2021 de allereerste goal van deze competitie lukte, had ze geen verhaal meer (2-0, 76ste minuut). Aalst wilde nog wel maar terugslaan lukte niet meer. De vrouwelijke Zebra’s hadden gewonnen en mochten dus vieren bij hun allereerste wedstrijd in het Stade du Pays de Charleroi die voor 874 supporters werd gespeeld en waarvan een deel van de opbrengst ook bij Viva For Life terechtkwam!

De vrouwelijke Zebra’s rennen naar hun fans na de allereerste wedstrijd en allereerste winst op Mambourg! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Sporting de Charleroi eindigde het kalenderjaar dus op de 8ste plaats met 9 punten uit 14 duels. SC Eendracht Aalst sluit 2021 af op de 9de plaats met 6 punten, Fémina White Star Woluwe sluit de rij met 4 punten maar het heeft met het afgelaste duel van dinsdagavond 21 december 2021 tegen Standard wel nog een inhaalwedstrijd te goed!

Luister naar Stephanie Suenens (SC Eendracht Aalst Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Julie Challe (Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

Blik terug op RUS Auvelais – Sporting de Charleroi van donderdag 16 juli 2020 via:

Vrouwenteam.be

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond Standard – OHL Women via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share