Share

Op dinsdag 21 en woensdag 22 december 2021 stond de 14de speeldag in de Women’s Scooore Super League op het programma maar de vriesweer en de koude zorgden ervoor dat twee duels op het laatste moment afgelast werden. De topaffiche tussen titelverdediger RSC Anderlecht en herfstkampioen OHL Women ging wel door, net als de derby tussen SV Zulte Waregem en KAA Gent Ladies. Sporting de Charleroi en SC Eendracht Aalst Ladies mochten het kalenderjaar afsluiten op de schaatspiste van Mambourg!

Doelvrouw Justien Odeurs (RSC Anderlecht) redde de strafschop van Hannah Eurlings (OHL Women). Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De topaffiche tussen RSC Anderlecht en OHL Women was een aantrekkelijk duel. De bezoekers waren sterker in de eerste helft maar ze vergaten het meerdere keren af te maken. Hannah Eurlings zag een strafschop (na fout van Laura De Neve op haarzelf) gestopt door Justien Odeurs. Aan de andere kant kon Sarah Wijnants net niet bij een voorzet van Tessa Wullaert om vrouwelijk paars-wit op voorsprong te brengen terwijl Mariam Abdulai Toloba dan weer een poging van Lola Wajnblum (OHL Women) van de lijn haalde waarna Hannah Eurlings op de lat mikte. Halfweg stond het nog 0-0 in het koude Proximus Basecamp in Tubeke. In het begin van de tweede helft gaf de scheidsrechter geen strafschop toen een voorzet van Sarah Wijnants via het lichaam van Lola Wajnblum in hoekschop ging, Charlotte Tison mikte even later op Hanne Claes en nadat een voorzet van Hannah Eurlings via Michelle Colson in de voeten belandde van Jill Janssens hield Britt Vanhamel met een nieuwe redding op de lijn RSC Anderlecht in koers gevolgd door een redding op het schot van Marie Detruyer. Sarah Wijnants trok dan naar binnen maar zag haar schot met rechts in de handen van Hanne Claes terechtkomen, Tessa Wullaert mikte na een diepe bal van Stefania Vatafu naast en Britt Vanhamel zag een vrije trap met de vuisten weggewerkt door Hanne Claes. In de 85ste minuut viel er dan toch een doelpunt. De even na het uur ingevallen Luna Vanzeir nam de vrije trap vanop links, Amber Tysiak kopte tussen Laura De Neve en Britt Vanhamel door richting Sari Kees die van dichtbij met rechts Justien Odeurs te grazen nam (0-1). Sakina Diki Ouzraoui claimde nog een strafschop na een duel met Linde Veefkind maar zag geel en ook haar laatste poging kende geen succes! OHL Women pakte zo de volle buit in Tubeke en het is met nog vier speeldagen te spelen op weg naar de eerste plaats in de reguliere competitie. RSC Anderlecht zal moeten aanklampen en scherper worden wil het straks voor een vijfde keer op rij Belgisch landskampioen worden!

Het doelpunt van Sari Kees dat OHL Women nu ook de drie punten in Tubeke bezorgde! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

SV Zulte Waregem ontving aan de Kastanjelaan in Zulte de vrouwelijke Buffalo’s voor een derby met nog uitzicht op play-off 1 maar dan moest vrouwelijk Essevee in elk geval wel winnen. Dat lukte vorig seizoen al eens in Oostakker (0-1) en aangezien het team van coach Angelo Gaytant in een goeie vorm steekt werd het ook nu een driepunter dankzij een doelpunt van de pas ingevallen Lisa Lefere. Zij reageerde attent bij een terugspeelbal van de jonge Lore Jacobs en ze deed het wegtrappen van Nicky Evrard in het Gentse doel belandden (1-0, 73ste minuut). Niet plezant voor de afscheidnemende trainer Dave Mattheus maar wel leuk in de strijd voor het laatste ticket voor play-off 1!

Lisa Lefere juicht nadat ze SV Zulte Waregem op voorsprong bracht tegen KAA Gent Ladies! Het bleek uiteindelijk ook het winnende doelpunt in deze derby! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Terwijl de andere wedstrijden op dinsdagavond FWS Woluwe-Standard en KRC Genk Ladies – Club YLA vanwege de bevroren velden niet plaatsvonden ging het duel op woensdagavond 22 december 2021 tussen Sporting de Charleroi en SC Eendracht Aalst Ladies wel door. Het moet gezegd dat Mambourg voor een klein deel bevroren was en eigenlijk te gevaarlijk om op te spelen maar de uitzending van Eleven Sports moest toch doorgaan en dus werd het duel onderaan het klassement van de Women’s Scooore Super League grotendeels een schaatspartij. Zich staande houden was al een kunst op zich, goed voetbal brengen niet evident. Toch maakten de speelsters van beide teams er nog een behoorlijk kijkstuk van en er vielen ook nog twee doelpunten allebei in de tweede helft. Eerst via de ingevallen Estelle Dessilly die gebruik maakte van een onoplettendheid in de bezoekende verdediging om de openingsgoal te scoren (1-0, 68ste minuut) en vervolgens via Julie Challe die op aangeven van Kristina Erman knap de score verdubbelde (2-0, 74ste minuut). De derde overwinning van het seizoen was een feit voor coach Aline Zeler en haar vrouwelijke Zebra’s en dat werd achteraf uiteraard nog gevierd met de aanwezige thuisfans!

Dansende speelsters van Sporting de Charleroi na hun overwinning op Mambourg tegen SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***Dit waren alle doelpuntenmakers van de 14de speeldag:

Gespeeld op dinsdag 21 december 2021:

RSC Anderlecht – OHL Women 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 85′ Sari Kees 0-1;

Bijzonderheid: 15′ Justien Odeurs redt strafschop van Hannah Eurlings (OHL Women);

SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 73′ Lisa Lefere 1-0;

FWS Woluwe – Standard afgelast;

Nog geen nieuwe datum vastgesteld;

KRC Genk Ladies – Club YLA afgelast

Nieuwe datum is zaterdag 8 januari 2022 om 16u30;

Sporting de Charleroi – SC Eendracht Aalst Ladies 2-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 68′ Estelle Dessilly 1-0, 76′ Julie Challe 2-0;

Luister naar Stephanie Suenens (SC Eendracht Aalst Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Julie Challe (Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na de veertiende speeldag:

1. OHL Women 14-37 (46-7);

2. RSC Anderlecht 14-33 (42-11);

3. Club YLA 13-28 (29-15);

4. Standard 13-26 (30-23);

5. KAA Gent Ladies 14-20 (26-18);

6. SV Zulte Waregem 14-19 (17-17);

7. KRC Genk Ladies 13-17 (23-22);

8. Sporting de Charleroi 14-9 (14-49);

9. SC Eendracht Aalst Ladies 14-6 (12-45);

10. FWS Woluwe 13-4 (9-41);

***De topschutters zijn:

17 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert is voorlopig de topschutter met 17 goals in de Women’s Scooore Super League 2021-22! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

10 goals:

Marie Detruyer (OHL Women);

9 goals:

Hanne Merkelbach (Standard);

8 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Luna Vanzeir (OHL Women), Celien Guns (Club YLA);

7 goals:

Amber Maximus (RSC Anderlecht), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Davinia Vanmechelen (Standard),;

6 goals:

Vanity Lewerissa (Standard), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Ludmila Matavkova (Club YLA);

5 goals:

Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (Club YLA), Lore Jacobs (KAA Gent Ladies), Hannah Eurlings (OHL Women), Nicky Van Den Abbeele (SC Eendracht Aalst Ladies), Lisa Petry (KRC Genk Ladies);

4 goals:

Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Anissa Giuga (KRC Genk Ladies), Sari Kees (OHL Women),; 

3 goals:

Esther Buabadi (Club YLA), Sheila Broos (SC Eendracht Aalst Ladies), Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies), Kenza Vrithof (FWS Woluwe), Welma Fon (Standard), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Jill Janssens (OHL Women), Yuna Appermont (Standard);

2 goals:

Amber Tysiak (OHL Women), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Charlotte Laridon (SV Zulte Waregem), Kristina Erman (Sporting de Charleroi), Lotte De Wilde (SV Zulte Waregem), Lakeesha Eijken (KAA Gent Ladies), Frieke Temmerman (Club YLA), Michelle Colson (RSC Anderlecht), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Estée Cattoor (OHL Women), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem);

1 goal:

Jana Janssens (FWS Woluwe), Hanne Hellinx (Sporting de Charleroi), Stefanie Deville (FWS Woluwe), Stephanie Pirotte (Sporting de Charleroi), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Romy Camps (SV Zulte Waregem), Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Zenia Mertens (OHL Women), Hanne Mylle (FWS Woluwe), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Isabelle Iliano (Club YLA), Rebecca Degenaers (SC Eendracht Aalst Ladies), Anaëlle Wiard (SC Eendracht Aalst Ladies),  Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi), Céline Verdonck (FWS Woluwe), Ellen Martens (Club YLA), Isaline Sys (Club YLA), Karina Pelikànovà (RSC Anderlecht), Marith Decabooter (Club YLA), Debby Coenraets (OHL Women), Ella Vierendeels (SV Zulte Waregem), Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Liesa Capiau (SV Zulte Waregem), Julie Marques Abreu (Standard), Raquel Viaene (KAA Gent Ladies), Rkia Mazrouai (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Vanessa Susanna (KAA Gent Ladies), Perine Balant (Sporting de Charleroi), Jody Vangheluwe (Club YLA), Stephanie Suenens (SC Eendracht Aalst Ladies), Nia Elyn (KAA Gent Ladies), Aster Janssens (Standard), Debbie Decoene (SV Zulte Waregem), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Linde Veefkind (OHL Women), Geena Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Summer Rogiers (SV Zulte Waregem), Sterre Gielen (KRC Genk Ladies), Lenie Onzia (OHL Women), Henriette Awete (SC Eendracht Aalst Ladies), Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi), Julie Challe (Sporting de Charleroi).

Owngoals:

Romy Camps (SV Zulte Waregem voor OHL Women), Linde Veefkind (OHL Women voor Sporting de Charleroi), Noa Corbeels (FWS Woluwe voor KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies) voor RSC Anderlecht.

***Inhaalwedstrijd van de 14de speeldag op zaterdag 8 januari 2022:

KRC Genk Ladies – Club YLA (16u30);

***Halve finales Beker van België op zaterdag 15 januari 2022:

RSC Anderlecht – Club YLA (15u);

KAA Gent Ladies B – Standard (15u);

***Dit is het programma van de 15de speeldag op vrijdag 21 januari 2022:

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies;

Op zaterdag 22 januari 2022:

SC Eendracht Aalst Ladies – FWS Woluwe;

Club YLA – Sporting de Charleroi;

Standard – RSC Anderlecht;

Op zondag 23 januari 2022:

OHL Women – SV Zulte Waregem;

***Dit is het programma van de 16de speeldag op vrijdag 28 januari 2022:

Sporting de Charleroi – KAA Gent Ladies;

RSC Anderlecht – FWS Woluwe;

KRC Genk Ladies – OHL Women;

Op zaterdag 29 januari 2022:

SC Eendracht Aalst – Club YLA;

SV Zulte Waregem – Standard;

Foto’s van alle wedstrijden vanaf de openingsdag in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share