Terwijl er in het Italiaanse vrouwenvoetbal al gespeeld werd voor de eerste trofee van het jaar, de Supercoppa Italiana, stond aan de Gouverneur Alex Galopinlaan in Genk de inhaalwedstrijd van de 14de speeldag op het programma in de Women’s Scooore Super League op het programma tussen KRC Genk Ladies en Club YLA en dat duel leverde meteen een verrassing op

Een duel tussen Marie Minnaert (Club YLA) en Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies). Het was de thuisploeg die de 3 punten mocht bijschrijven! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KRC Genk Ladies haalde het immers met 2-0 tegen vrouwelijk blauw-zwart, dat met 7 overwinningen op rij op een schitterende manier aan het seizoen gestart was. Het team van Guido Brepoels kwam in de slotseconden van de eerste helft op voorsprong dankzij een doelpunt van Lisa Petry (1-0, 44ste minuut). Club YLA wilde in Limburg een resultaat halen maar uiteindelijk ging het met lege handen naar huis nadat Gwen Duijsters met haar 9de goal van het seizoen diep in de tweede helft de eindstand op het bord zette (2-0, 80ste minuut). Door deze overwinning doet KRC Genk Ladies met nu 20 punten uit 14 duels in het slot van de reguliere competitie weer volop mee in de strijd voor de vijfde plaats en dat laatste ticket voor play-off 1. Op dinsdag 11 januari 2022 staat de laatste inhaalwedstrijd van de 14de speeldag op het programma als FWS Woluwe in het Fallonstadion Standard ontvangt. De aftrap daar is om 20 uur.

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond KRC Genk Ladies – Club YLA via:

Foto’s van alle wedstrijden vanaf de openingsdag in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via: