Share

4-1-1 of 3-2-1 dat zal de stand zijn deze avond na het uitreiken van de zesde vrouwelijke Gouden Schoen. De organiserende krant Het Laatste Nieuws maakte op woensdag 12 januari 2022 immers op haar sportbladzijden bekend dat het deze avond in de Expo in Antwerpen nog enkel gaat tussen drievoudig winnares Tessa Wullaert, recordinternational Janice Cayman en Tine De Caigny die een jaar geleden voor het eerst deze trofee won.

Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Toen de acht genomineerden voor deze zesde editie bekendgemaakt werden was het al min of meer zeker dat het dit jaar tussen de ex-winnaars van de vrouwelijke Gouden Schoen zou gaan. Tessa Wullaert speelde immers de pannen van het dak met kampioen RSC Anderlecht in de Women’s Scooore Super League en was ook weer dominerend bij de Belgian Red Flames, Janice Cayman kende een fantastische herstart bij Olympique Lyonnais onder leiding van de nieuwe coach Sonia Bompastor en ze scoorde ook een belangrijke goal voor de Belgian Red Flames half september op bezoek bij Polen en Tine De Caigny speelde op niveau bij haar nieuwe club Hoffenheim terwijl ze ook weer op dreef was bij de Belgian Red Flames. Je moet al sterk voor de dag komen om één van hen van het podium te krijgen zeker als dan ook tal van andere mogelijke kandidaten al bij voorbaat geen kans krijgen om punten te verzamelen. Maar goed in het artikel ‘Winnares zal bovenal ambassadrice zijn’ van deze woensdag gaf schrijver Dirk Deferme de reden mee waarom zij niet werden genomineerd. Het Laatste Nieuws kiest immers vanaf het begin uit alle Red Flames de kandidaat-winnaars. Geen probleem wat dat betreft maar op deze manier kan een sterke en opvallende nieuwkomer die toevallig nog geen vaste waarde is bij de Belgian Red Flames nooit winnen natuurlijk en dus kom je dan telkens weer bij dezelfde mensen en namen terecht. Zeer conservatief, weinig vooruitstrevend en absoluut niet correct ten opzichte van zij die wekelijks hun uiterste best doen om zich via de Women’s Scooore Super League een weg naar de top te voetballen. De sneer naar de Belgische profclubs waar vooral de mannen de lakens uitdelen en in de bestuurskamers het vrouwenvoetbal dan weer niet echt goed gezind zijn en niet voldoende geld en middelen willen toewijzen is wel terecht maar daarmee kan je het beperkte aantal genomineerden voor de vrouwelijke Gouden Schoen natuurlijk niet goedpraten.

Hoe dan ook U kan op woensdagavond vanaf 18u30 de livestream van de rode loper volgen op HLN.be en in de HLN-app. Vanaf 20u35 is er dan de live-uitzending van het gala van de 68ste editie van de Gouden Schoen op VTM, op HLN.be en in de HLN-app.

Lees meer over de vrouwelijke Gouden Schoen:

Vrouwenteam.be

Lees meer over de vrouwelijke Gouden Schoen:

Hln.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share