Share

Met drie doelpunten van Limburgse makelij boekte Standard een mooie overwinning in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe tegen Fémina White Star Woluwe, de rode lantaarn in de Women’s Scooore Super League. De vrouwelijke Rouches wippen dankzij die uitwinst over Club YLA naar de derde plaats in de stand!

Lore Schoovaerts probeert met een diepe bal FWS Woluwe te lanceren in het nieuwe jaar en in de thuiswedstrijd tegen Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Nadat KRC Genk Ladies afgelopen zaterdag 8 januari 2022 het eerste competitieduel van het nieuwe jaar won was het op dinsdag 11 januari 2022 de beurt aan FWS Woluwe en Standard om hun inhaalwedstrijd van de 14de speeldag af te werken. Het werd een boeiend kijkstuk met veel kansen voor de bezoekers maar slechts drie doelpunten allemaal voor de bezoekers maar FWS Woluwe kwam sterker voor de dag dan verwacht. Tot scoren kwam het echter niet alhoewel het daar wel de mogelijkheden voor kreeg. Zo kopte Hanne Mylle een voorzet van Lotte Michiels tegen de lat nadat ook Zoë Van Eynde aan de andere kant al de paal had getroffen voor Standard. Hanne Merkelbach lukte het openingsdoelpunt nadat een voorzet van Zoë Van Eynde via de vuisten van Zelie Lambert in haar voeten was terechtgekomen en ze beheerst afwerkte (0-1, 34ste minuut).

In de tweede helft maakten de bezoekers meteen het verschil. Nadat een voorzet van Aster Janssens weggekopt werd haalde Elien Nelissen mooi uit voor haar allereerste doelpunt in de Women’s Scooore Super League (0-2, 48ste minuut) en dan snoepte Hanne Merkelbach op haar eigen helft de bal af van Marie Bougard. Vervolgens speelde zij samen met Davinia Vanmechelen waarna de Belgian Red Flame aan een solo begon en ook nog de keeper van de thuisploeg op het verkeerde been zette om daarna met rechts eenvoudig het derde doelpunt van Standard binnen te tikken (0-3, 50ste minuut). De vrouwelijke Rouches kregen nog kansen om de score verder op te drijven maar succesvol afwerken lukte niet meer. Ook de thuisploeg had nog kunnen scoren eerst via de ingevallen Ashley Hall en daarna via nieuwkomer Shana Rais die haar poging echter gekeerd zag door een op niveau keepende Hillary Damman!

***Dit is de stand na de volledige veertiende speeldag:

1. OHL Women 14-37 (46-7);

2. RSC Anderlecht 14-33 (42-11);

3. Standard 14-29 (33-23);

4. Club YLA 14-28 (29-17);

5. KAA Gent Ladies 14-20 (26-18);

6. KRC Genk Ladies 14-20 (25-22);

7. SV Zulte Waregem 14-19 (17-17);

8. Sporting de Charleroi 14-9 (14-49);

9. SC Eendracht Aalst Ladies 14-6 (12-45);

10. FWS Woluwe 14-4 (9-44);

***Dit is het programma van de 15de speeldag op vrijdag 21 januari 2022:

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies (20u30);

Op zaterdag 22 januari 2022:

SC Eendracht Aalst Ladies – FWS Woluwe (14u);

Standard – RSC Anderlecht (15u)

Club YLA – Sporting de Charleroi (16u15);

Op zondag 23 januari 2022:

OHL Women – SV Zulte Waregem (18u);

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond FWS Woluwe – Standard via:

Sportpix.be

Foto’s van alle wedstrijden vanaf de openingsdag in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
Share