Share

Op vrijdag 21 januari 2022 werd in Oostakker het startschot gegeven voor de laatste vier speeldagen in de Women’s Scooore Super League en daar viel er meteen toch wel een verrassing te noteren

Kelsey Geraedts in het midden lukte het enige doelpunt in het duel tussen KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies! Het kan er eentje zijn die de al of niet deelname aan play-off 1 beslist! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KRC Genk Ladies lukte al in de allereerste minuut het enige doelpunt van dit duel met de vijfde plaats en het laatste ticket voor play-off 1 als inzet. Een hoekschop van Sien Vandersanden werd centraal doorgekopt door Gwen Duijsters en Kelsey Geraedts stond op de goede plaats om haar allereerste goal voor KRC Genk Ladies in de hoogste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal te maken (0-1). Nadien probeerde de thuisploeg wel terug te slaan maar de score veranderde niet meer. KRC Genk Ladies kwam zo in de top vijf terecht, KAA Gent Ladies moet in de achtervolging.

Op zaterdagnamiddag zorgden Standard en RSC Anderlecht voor een gesloten classico. De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong na een strafschopdoelpunt van topschutster Tessa Wullaert en dit na een fout van Yuna Appermont op Noemie Gelders (0-1, 9de minuut). Aster Janssens trof vervolgens vanop oafstand de lat (19de minuut) en de vrouwelijke Rouches verloren Vanity Lewerissa voor lange tijd met een schouderbreuk. Diep in de tweede helft lukte Michele Colson het bevrijdende tweede doelpunt na een vrije trap van Laura De Neve die doorgekopt werd door Britt Vanhamel (0-2, 79ste minuut). Drie extra punten voor vrouwelijk paars-wit in de jacht op leider OHL Women.

Voor spektakel moest je in het toch bespeelbaar gevonden Pierre Cornelisstadion zijn waar SC Eendracht Aalst Ladies en FWS Woluwe, de twee ploegen die niet aan een club uit de Pro League verbonden zijn, er een memorabele wedstrijd van maakten met uiteindelijk de bezoekers als eindwinnaar. Het team van coach Jahir Shehu kwam op voorsprong via Selina Gijsbrechts (0-1, 12de minuut) maar Henriette Awete maakte al snel gelijk voor de ploeg waar Gunther Bomon na vele jaren opnieuw trainer was geworden (1-1, 18de minuut). Kenza Vrithof zorgde vervolgens voor de 1-2 (26ste minuut) en Noa Corbeels lukte een knappe derde goal voor de bezoekers in een opwindende eerste helft (1-3, 44ste minuut). Net na de rust had Fémina White Star zelfs verder kunnen uitlopen maar doelvrouw Estelle Loos van Aalst hield eerst Kenza Vrithof (47ste minuut) en vervolgens Lotte Michiels (bal tegen de lat) van een vierde doelpunt (48ste minuut). Aalst maakte dan de aansluitingstreffer via Ulrike De Frère (2-3, 52ste minuut) en het ging op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Taika De Koker, die in de eerste helft al een bal van Niki Pellens van de lijn had gekopt, voor handspel bestraft werd bij een voorzet van Anaëlle Wiard trapte Niki Pellens de strafschop echter naast (70ste minuut). Zelie Lambert hield de bezoekers daarna nog recht met reddingen op pogingen van Ulrike De Frère (73ste minuut) en van de ingevallen Lauren Godart (83ste minuut). Door de overwinning liet FWS Woluwe de rode lantaarn aan SC Eendracht Aalst Ladies.

Sporting de Charleroi tenslotte moest met een grotendeels ‘provinciaal’ elftal op bezoek bij Club YLA in Aalter. Zelfs coach Aline Zeler, die al een tijd gestopt is met voetballen, trad even opnieuw aan om toch maar met voldoende speelsters tussen de lijnen te staan. Het leverde een doelpuntenfestival voor de thuisploeg op dat uiteindelijk op 8-0-cijfers eindigde! Celien Guns, Marie Minnaert en Daisy Baudewijns lukten elk twee goals, ook Melanie Gerrits scoorde en er was al binnen het kwartier een owngoal van Aline Zeler toen ze een bal van Celien Guns in eigen doel devieerde. Club YLA sprong zo opnieuw over Standard naar de derde plaats.

Het duel tussen leider OHL Women en SV Zulte Waregem werd heringepland op woensdag 2 februari 2022.

***Dit waren alle doelpuntenmakers van de de 15de speeldag:

KAA Gent LadiesKRC Genk Ladies 0-1 (rust: 0-1);

Doelpunt: 1′ Kelsey Geraedts 0-1;

Standard – RSC Anderlecht 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 9′ Tessa Wullaert 0-1 op strafschop, 79′ Michelle Colson 0-2

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

SC Eendracht Aalst Ladies – FWS Woluwe 2-3 (rust: 1-3);

Doelpunten: 12′ Selina Gijsbrechts 0-1, 18′ Henriette Awete 1-1, 26′ Kenza Vrithof 1-2, 44′ Noa Corbeels 1-3, 52′ Ulrike De Frère 2-3;

Bijzonderheid: 70′ Niki Pellens (SC Eendracht Aalst Ladies) trapt strafschop naast;

Luister naar Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Noa Corbeels (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Anaëlle Wiard (SC Eendracht Aalst Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Nicky Van Den Abbeele (SC Eendracht Aalst Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Gunther Bomon (SC Eendracht Aalst Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jahir Shehi (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Club YLA – Sporting de Charleroi 8-0 (rust: 5-0);

Doelpunt: 1′ Celien Guns 1-0, 9′ Marie Minnaert 2-0, 15′ Aline Zeler 3-0 owngoal, 33′ Celien Guns 4-0 op strafschop, 42′ Melanie Gerrits 5-0, 48′ Marie Minnaert 6-0, 75′ Daisy Baudewijns 7-0, 81′ Daisy Baudewijns 8-0.

OHL Women – SV Zulte Waregem verplaatst naar woensdag 02/02/2022;

U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na 15 speeldagen:

1. OHL Women 14-37 (46-7);

2. RSC Anderlecht 15-36 (44-11);

3. Club YLA 15-31 (37-17);

4. Standard 15-29 (33-25);

5. KRC Genk Ladies 15-23 (26-22);

6. KAA Gent Ladies 15-20 (26-19);

7. SV Zulte Waregem 14-19 (17-17);

8. Sporting de Charleroi 15-9 (14-57);

9. FWS Woluwe 15-7 (12-46);

10.SC Eendracht Aalst Ladies 15-6 (14-48);

***De topschutters zijn:

18 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert is voorlopig de topschutter met 17 goals in de Women’s Scooore Super League 2021-22! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

10 goals:

Marie Detruyer (OHL Women), Hanne Merkelbach (Standard), Celien Guns (Club YLA); 

9 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

8 goals:

Luna Vanzeir (OHL Women), Davinia Vanmechelen (Standard);

7 goals:

Amber Maximus (RSC Anderlecht), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Marie Minnaert (Club YLA);

6 goals:

Vanity Lewerissa (Standard), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Ludmila Matavkova (Club YLA), Lisa Petry (KRC Genk Ladies);

5 goals:

Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Lore Jacobs (KAA Gent Ladies), Hannah Eurlings (OHL Women), Nicky Van Den Abbeele (SC Eendracht Aalst Ladies);

4 goals:

Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Anissa Giuga (KRC Genk Ladies), Sari Kees (OHL Women), Kenza Vrithof (FWS Woluwe),; 

3 goals:

Esther Buabadi (Club YLA), Sheila Broos (SC Eendracht Aalst Ladies), Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies), Welma Fon (Standard), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Jill Janssens (OHL Women), Yuna Appermont (Standard), Michelle Colson (RSC Anderlecht), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe);

2 goals:

Amber Tysiak (OHL Women), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Charlotte Laridon (SV Zulte Waregem), Kristina Erman (Sporting de Charleroi), Lotte De Wilde (SV Zulte Waregem), Lakeesha Eijken (KAA Gent Ladies), Frieke Temmerman (Club YLA), Estée Cattoor (OHL Women), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Henriette Awete (SC Eendracht Aalst Ladies), Daisy Baudewijns (Club YLA);

1 goal:

Jana Janssens (FWS Woluwe), Hanne Hellinx (Sporting de Charleroi), Stefanie Deville (FWS Woluwe), Stephanie Pirotte (Sporting de Charleroi), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Romy Camps (SV Zulte Waregem), Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Zenia Mertens (OHL Women), Hanne Mylle (FWS Woluwe), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Isabelle Iliano (Club YLA), Rebecca Degenaers (SC Eendracht Aalst Ladies), Anaëlle Wiard (SC Eendracht Aalst Ladies),  Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi), Céline Verdonck (FWS Woluwe), Ellen Martens (Club YLA), Isaline Sys (Club YLA), Karina Pelikànovà (RSC Anderlecht), Marith Decabooter (Club YLA), Debby Coenraets (OHL Women), Ella Vierendeels (SV Zulte Waregem), Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Liesa Capiau (SV Zulte Waregem), Julie Marques Abreu (Standard), Raquel Viaene (KAA Gent Ladies), Rkia Mazrouai (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Vanessa Susanna (KAA Gent Ladies), Perine Balant (Sporting de Charleroi), Jody Vangheluwe (Club YLA), Stephanie Suenens (SC Eendracht Aalst Ladies), Nia Elyn (KAA Gent Ladies), Aster Janssens (Standard), Debbie Decoene (SV Zulte Waregem), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Linde Veefkind (OHL Women), Geena Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Summer Rogiers (SV Zulte Waregem), Sterre Gielen (KRC Genk Ladies), Lenie Onzia (OHL Women), Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi), Julie Challe (Sporting de Charleroi), Elien Nelissen (Standard), Kelsey Geraedts (KRC Genk Ladies), Noa Corbeels (FWS Woluwe), Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies), Melanie Gerrits (Club YLA).

Owngoals:

Romy Camps (SV Zulte Waregem voor OHL Women), Linde Veefkind (OHL Women voor Sporting de Charleroi), Noa Corbeels (FWS Woluwe voor KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies) voor RSC Anderlecht, Aline Zeler (Sporting de Charleroi) voor Club YLA.

***Dit is het programma van de 16de speeldag op vrijdag 28 januari 2022:

Sporting de Charleroi – KAA Gent Ladies (20u);

RSC Anderlecht – FWS Woluwe (20u);

KRC Genk Ladies – OHL Women (20u30);

Op zaterdag 29 januari 2022:

SC Eendracht Aalst – Club YLA (14u, Eleven Sports);

SV Zulte Waregem – Standard (16u);

*Op woensdag 2 februari 2022

OHL Women – SV Zulte Waregem (20u30);

***Dit is het programma van de 17de speeldag op zaterdag 5 februari 2022 om 14 uur:

RSC Anderlecht – SC Eendracht Aalst Ladies;

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem;

Club YLA – KAA Gent Ladies;

OHL Women – Sporting de Charleroi;

Standard – KRC Genk Ladies;

***Dit is het programma van de 18de speeldag op zaterdag 12 februari 2022 om 14 uur:

SC Eendracht Aalst Ladies – KAA Gent Ladies;

Club YLA – OHL Women;

KRC Genk Ladies – FWS Woluwe;

SV Zulte Waregem – RSC Anderlecht;

Sporting de Charleroi – Standard;

Foto’s van alle wedstrijden vanaf de openingsdag in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
Share