In het weekend dat er met KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies en Standard – RSC Anderlecht twee topaffiches op het programma stonden in de Women’s Scooore Super League vond ook het duel tussen SC Eendracht Aalst Ladies en Fémina White Star Woluwe plaats onderaan het klassement met de rode lantaarn als inzet. Het was uitkijken hoe beide teams het er vanaf zouden brengen in het Pierre Cornelisstadion onder leiding van een andere coach dan in de heenwedstrijd toen Aalst met 0-1 won dankzij een doelpunt van Sheila Broos.

FWS Woluwe won op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies. De tweede overwinning van het seizoen bezorgde hen voorlopig de 9de plaats! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

In het begin van de week was er nog twijfel of dit duel wel in Aalst kon plaatsvinden want er waren werken aan het veld. De KBVB weigerde uiteindelijk om de wedstrijd in Woluwe te laten plaatsvinden en dus mochten beide ploegen zich opmaken voor een terugwedstrijd in het stadion waar het ook oorspronkelijk gepland was. Shana Raïs mocht het duel tussen twee ploegen die niet verbonden zijn aan een club uit de Pro League op gang trappen en de Limburgse was ook de eerste die al in de derde minuut over het doel van Estelle Loos trapte. Aan de overkant mikte Anaëlle Wiard even later naast en vervolgens zette Marie Bougard de Aalsterse doelvrouw aan het werk (12de minuut). Enkele ogenblikken later leidde balverlies van Niki Pellens het openingsdoelpunt in. Kenza Vrithof rukte op en speelde de bal naar Selina Gijsbrechts en zij zag de opening om FWS Woluwe op voorsprong te trappen (0-1, 12de minuut). Aalst bleef niet bij de pakken zitten en na een hoekschop zorgde Niki Pellens met een omhaal bijna voor de gelijkmaker maar Taika De Koker redde nog met het hoofd op de lijn (15de minuut). Het was slechts uitstel want drie minuten later sprong de bal van de ene voet naar de andere uiteindelijk in het strafschopgebied van Woluwe. Ulrike De Frère drong aan, Zélie Lambert kreeg de bal niet onder controle en Henriette Awete was goed gevolgd om de gelijkmaker binnen te tikken (1-1, 18de minuut).

FWS Woluwe behield het enthousiasme en nadat Noa Corbeels naast trapte (22ste minuut), Marie Bougard over mikte (24ste minuuut) en Selina Gijsbrechts de Aalsterse doelvrouw op haar weg vond (25ste minuut) was het uiteindelijk Kenza Vrithof die op aangeven van Noa Corbeels Fémina White Star opnieuw op voorsprong bracht (1-2, 26ste minuut). FWS Woluwe bleef dreigen met pogingen van Marie Bougard over (29ste minuut) en van Jana Simons naast (33ste minuut). Kort voor de rust probeerde Lieselot De Kegel het dan voor Aalst maar haar schot werd nog afgeweerd door Marie Bougard vooraleer Zélie Lambert de bal klemde. En dan onderschepte Noa Corbeels op het middenveld een bal die botste, ze probeerde die onder controle te houden en haalde van ver uit met rechts over Estelle Loos in het lege doel! Een knappe goal! (44ste minuut). Halfweg stond het 1-3 voor de bezoekers!

Ook na de rust nam FWS Woluwe onmiddellijk het initiatief. Marie Bougard zette Kenza Vrithof alleen voor doel maar Estelle Loos kwam gepast tussen (47ste minuut) en even later haalde rechtsachter Lotte Michiels knap uit vanop de rand van het strafschopgebied. Nummer vier leek er aan te komen maar de Aalsterse doelvrouw tikte de bal nog tegen de lat (49ste minuut). Vervolgens zette Nicky Van Den Abbeele het sluitstuk van de bezoekers aan het werk (51ste minuut) waarna Niki Pellens vanop rechts een voorzet gaf naar het centrum van de verdediging van Woluwe. Stefanie Deville verkeek zich op die bal en Ulrike De Frère profiteerde om met links de aansluitingstreffer over Zélie Lambert binnen te tikken (2-3, 52ste minuut). Het bleef spannend in Aalst met vervolgens een schot van Loes Van Mullem naast (56ste minuut), een poging van Marie Bougard naast (59ste minuut) en een kopbal van Niki Pellens over (67ste minuut). Iets over halfweg de tweede helft noteerden we dan een voorzet van Anaëlle Wiard vanop de rechterflank. Volgens scheidsrechter Florian Stove kreeg Taika De Koker de bal tegen de hand en dus wees hij naar de strafschopstip. Zou Aalst de twee doelpunten achterstand bij deze goedmaken? Neen, want Niki Pellens trapte met rechts nipt naast (70ste minuut).

SC Eendracht Aalst Ladies gaf echter nog niet op en het bleef de aanval zoeken. Op aangeven van Chloë Van Mingeroet mikte Ulrike De Frère dan van dichtbij op Zélie Lambert (72ste minuut), Anaëlle Wiard liet op aangeven van de ingevallen Lauren Godart even later een bal te ver van de voet springen vooraleer alleen voor doel echt gevaarlijk te kunnen worden (78ste minuut) en na een weggewerkte vrije trap van Ulrike De Frère trapte de jarige Valentine Hannecart over het bezoekende doel (82ste minuut). Nog was het niet gedaan. Lauren Godart probeerde het van heel ver met een schitterend schot met rechts maar Zélie Lambert tikte de bal nog net uit de winkelhaak in hoekschop en na een voorzet van Annelies Van Loock vond Stephanie Suenens eveneens Zélie Lambert op haar weg (86ste minuut). Aan de overkant probeerde de ingevallen Celine Verdonck het nog eens maar haar poging werd door Estelle Loos in hoekschop gekeerd geduwd. Nicky Van Den Abbeele was de laatste die in dit spektakelduel haar kans waagde maar haar schot eindigde naast het doel!

SC Eendracht Aalst Ladies – FWS Woluwe eindigde op 2-3 in een wedstrijd die een promotie was voor het vrouwenvoetbal. Een boeiend kijkstuk waarin beide ploegen er voluit voor gingen met tal van interessante spelmomenten. Zowel Gunther Bomon (de coach van Aalst) als Jahir Shehi (de trainen van Woluwe) mogen hoopvol naar de toekomst kijken als ze op dit elan kunnen verder gaan.