Share

De mannenploegen van Rijsel en RC Lens verloren op zaterdagnamiddag in de Ligue 1 Uber Eats allebei met 2-0. Lille op bezoek bij Stade Brest, RC Lens thuis tegen Olympique de Marseille. Voor de vrouwenteams van beide clubs was het echter uitkijken naar hun onderlinge wedstrijd. De derby op zondag 23 januari 2022 op het domaine de Luchin, het oefencomplex van le LOSC in Camphin-en-Pévèle. Met Silke Demeyere was er bij de thuisploeg ook een Belgische speelster aanwezig op het veld!

U kan een samenvatting van deze noordelijke derby Lille OSC – RC Lens bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het vrouwenteam van RC Lens onder leiding van Sarah M’Barek won dus met 2-3 op bezoek bij Lille OSC na doelpunten in de eerste helft van Carla Polito (1-0, 7de minuut), Pauline Cousin (1-1, 24ste minuut) en Maité Boucly (2-1, 31ste minuut). In de tweede helft lukte Pauline Cousin een dubbel (2-2, 52ste en 2-3, 57ste minuut). De thuisploeg eindigde de wedstrijd uiteindelijk met negen na uitsluitingen voor Chloé Pierel (79ste minuut voor een fout op de ingevallen Lina Thivillon) en voor Chloé Marty (90ste + 2′ minuut na een fout op de doorgebroken Mama Diop). Het was de derde nederlaag van het seizoen voor het team van Silke Demeyere maar vooral de eerste thuisnederlaag in de competitie na 6 opeenvolgende overwinningen en een 18 op 18!

In de stand in de Franse D2 Féminine groep A is Lille OSC nu vierde met 23 punten uit 12 duels terwijl RC Lens op de vijfde plaats staat met 20 punten uit 12 wedstrijden. De top 3 is voorlopig Le Havre, FC Metz en Nantes. Deze teams hebben allemaal 25 punten na de eerste wedstrijd in de terugronde! Met nog tien wedstrijden voor de boeg belooft het daar in elk geval bijzonder spannend te worden in de race voor de titel en de promotie naar de D1 Arkema!

Lees nog meer over Lille OSC – RC Lens via:

Website Lille OSC

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share