Op zaterdag 22 januari 2022 stond de vrouwelijke Classico Standard – RSC Anderlecht op het programma op de Standard Campus SL 16 in Angleur meteen een voorsmaakje van de finale van de Beker van België waarvoor beide teams zich het voorbije weekend hadden geplaatst.

Tessa Wullaert, hier aan de bal, zette RSC Anderlecht met een strafschop op weg naar winst. Aster Janssens van Standard, hier in de achtervolging, mikte op de lat in de vrouwelijke klassieker! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het team van trainer Johan Walem verloor eerder dit seizoen 6 belangrijke punten in de uitwedstrijden op bezoek bij Club YLA (2-1) en OHL Women (3-2). Het was dus uitkijken hoe vrouwelijk paars-wit het er zou vanaf brengen bij deze verplaatsing naar Standard. Konden de vrouwelijke Rouches na de 4-1-nederlaag in het Lotto Park op zaterdag 9 oktober 2022 zich herpakken en RSC Anderlecht een hak zetten?

Het antwoord is neen want in een vooral geslotenwedstrijd vertrok vrouwelijk paars-wit met de volle buit uit Luik. Het scoorde in de eerste helft vanop de strafschopstip via Tessa Wullaert, haar 18de doelpunt, na een onnodige fout van Yuna Appermont op Noémie Gelders (0-1, 9de minuut) en dankzij een doelpunt iets meer dan tien minuten voor tijd van Michelle Colson die een vrije trap van Laura De Neve die doorgekopt werd door Britt Vanhamel in het Luikse doel verlengde (0-2, 79ste minuut). Standard trof in de 19de minuut wel de lat na een knap schot vanop afstand van Aster Janssens maar even later verloor het ook Vanity Lewerissa die bij een aanvallende actie slecht neerkwam en het veld moest verlaten met een breuk aan de linkerschouder zo zou later blijken. RSC Anderlecht pakte dus de drie punten en het kwam zo tot op een punt terug van leider OHL Women dat de wedstrijd thuis tegen SV Zulte Waregem vanwege covid-gevallen bij de bezoekers zag uitgesteld worden. Standard moet voorlopig tevreden zijn met de vierde plaats aangezien Club YLA later op de namiddag thuis met 8-0 won tegen Sporting de Charleroi!

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond Standard – RSC Anderlecht via:

PS: Het andere duel op deze zaterdag werd gewonnen door FWS Woluwe op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies 2-3 terwijl KRC Genk Ladies vrijdagavond al met 0-1 won uit bij KAA Gent Ladies!