Share

In 2019 stonden er tjidens de finale van de Franse beker bij de vrouwen tussen Lyon en Rijsel nog  Belgische speelsters op het veld. Dit jaar zal dat niet het geval zijn want na Lisa Lichtfus in de vorige ronde met Dijon tegen PSG zijn nu ook Gouden Schoen Janice Cayman en Silke Demeyere uitgeschakeld.

PSG won op zaterdag 29 januari 2022 al de topaffiche van de achtste finales thuis tegen Olympique Lyonnais met Janice Cayman in de basis op de rechtsachter met maar liefst 3-0. Bij de rust stond het nog 0-0 maar toen al was doelvrouw Christiane Endler, recent nog verkozen tot The Best FIFA Women’s Goalkeeper of the year, al geblesseerd naar de kant gegaan en vervangen door de Zweedse Emma Holmgren. Zij had in het begin van de tweede helft geen verhaal tegen het schot van Sandy Baltimore (1-0, 48ste minuut) en nadien kon ze ook de pogingen van dichtbij van Kadidiatou Diani (2-0, 76ste minuut) en van Marie-Antoinette Katoto (3-0, 85ste minuut) afstoppen. Het zorgde ervoor dat vrouwelijk Lyon voor het eerst niet langer Frans kampioen, Frans bekerhouder of titelverdediger van de UEFA Women’s Champions League is. De komende weken zal Janice Cayman er met haar team dus alles moeten aan doen om ofwel kampioen te worden of Europees te schitteren.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Eurosport / OL TV:

Silke Demeyere, die op woensdag 8 mei 2019 in Châteauroux die finale tegen Lyon speelde en met 3-1 verloor, kwam met haar club Lille OSC ook niet verder en dat op zondag 30 januari 2022 op bezoek bij FF Yzeure. Voor 477 toeschouwers eindigde deze wedstrijd tussen twee topploegen uit de Franse D2 Féminine (de ene in de A-reeks en de andere in de B-reeks) in het Stade de Bellevue van Yzeure op een 1-1-gelijkspel. De doelpunten kwamen van Lorena Azzaro op strafschop voor Rijsel (0-1, 32ste minuut) en van Seynabou Mbengue (1-1, 71ste minuut). In de strafschoppenepiloog liep Rijsel tot 1-3 uit maar het miste bij een stand van 2-3 de kwalificatie bij de vijfde strafschop die tegen de lat belandde. Daarna  werd het uiteindelijk 5-4 nadat de bezoekers nog een strafschop over mikten.

***Dit waren alle uitslagen van de achtste finales in de Coupe de France Féminine:

Albi Marssac (D2) – Montpellier 0-6;

Grand Calais (R1) – Rodez (D2) 0-4;

AS Monaco (R1) – Stade de Reims (D1) 0-4;

Paris SG – Olympique Lyonnais 3-0;

Paris FC – Le Havre (D2) 5-1;

Soyaux – FC Nantes (D2) 2-2 (4-3 na strafschoppen);

Strasbourg (D2) – Fleury 1-4;

FF Yzeure (D2) – Lille (D2) 1-1 (5-4 na strafschoppen);

***De finale van de Franse beker gaat dit jaar door op zondag 15 mei 2022 in het stadion van Dijon.

Lees nog meer over de uitschakeling van Lille OSC via:

Website Lille OSC

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share