In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal stond op zaterdag 12 februari 2022 de 18de speeldag op het programma. Er waren enkele interessante affiches met het duel tussen de beloftenteams van KAA Gent Ladies en Standard, KV Mechelen ontving het beloftenteam van RSC Anderlecht, het beloftenteam van OH Leuven trok naar Diksmuide en VC Moldavo ontving KSK Voorwaarts Zwevezele.

VC Moldavo klaar voor de aftrap tegen KSK Voorwaarts Zwevezele! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Er vielen in elk geval heel veel doelpunten te noteren op deze speeldag. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies leverde een flinke bijdrage met maar liefst 8 goals en dat tegen het beloftenteam van Standard dat niet tot scoren kwam. Samya Hassani en Nena Retsin scoorden elk 3 keer, Alixe Bosteels was 2 keer succesvol. Eerste achtervolger KV Mechelen versloeg dankzij een strafschopdoelpunt van Matilde Drumont en een late treffer van Marijke Philips het beloftenteam van RSC Anderlecht (2-0).

Famkes Westhoek Diksmuide Merkem zorgde voor een verrassing van formaat door het beloftenteam van OH Leuven met lege handen terug huiswaarts te sturen. Kopballen van Kimberly Ramandt (8ste minuut) en Cleo Mus (20ste minuut) zorgden voor een 2-0-voorsprong bij de rust. Onmiddellijk na de pauze zorgde Cleo Mus met haar tweede van de namiddag voor de 3-0 (49ste minuut). Mare Vanlerberghe leverde puik keeperswerk maar tegen het afstandschot van Julie Bollen met rechts had ze geen verhaal (3-1, 70ste minuut). Kim Vanhaste zette met een intikker na een vrije trap de 4-1-eindstand op het bord!

KSK Voorwaarts Zwevezele nog voor ze gingen winnen op bezoek bij VC Moldavo! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

KSK Voorwaarts Zwevezele zette de sterke prestaties na nieuwjaar verder. Na het gelijkspel op bezoek bij KV Mechelen (2-2) en de thuiswinst tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies (3-2) won het nu ook uit bij VC Moldavo. Na een blunder van de bezoekende doelvrouw bracht Bo Schepkens de thuisploeg voor de rust wel op voorsprong (1-0, 37ste minuut) maar via een dubbel van Tess Veegaete iets over halfweg de tweede helft mocht KSK Voorwaarts Zwevezele toch vieren (1-1, 73ste en 1-2, 74ste minuut).

Opmerkelijk waren verder de driepunters met vijf doelpunten buitenshuis van zowel Kontich bij VK Eva’s Tienen (1-5) als van Wuustwezel uit bij Renaissance AEC Mons Ladies. Het beloftenteam van KRC Genk Ladies tenslotte hield de drie punten thuis tegen ASE De Chastre dat zowel het tweede als het derde doelpunt in eigen doel werkte (3-1).

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 18de speeldag in 1ste klasse:Eerste klasse:

VC Moldavo – KSK Voorwaarts Zwevezele 1-2 (rust: 1-0);

Doelpunten: 37′ Bo Schepkens 1-0, 73′ Tess Veegaete 1-1, 74′ Tess Veegaete 1-2;

Bekijk de samenvatting dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Tess Veegaete (KSK Voorwaarts Zwevezele) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Laura Janssen (KSK Voorwaarts Zwevezele) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Karim Stockx (coach KSK Voorwaarts Zwevezele) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Filippe Antonissen (VC Moldavo) dankzij Vrouwenteam TV:

VK Tienen Eva’s – Kontich 1-5 (rust: 0-2);

Doelpunten: 33′ Anouck Bergen 0-1, 36′ Lore Nuyens 0-2, 49′ Lucinda Michez 0-3, 51′ Anouck Bergen 0-4,  71′ Jelien De Laet 0-5, 77′ Frea De Keyzer 1-5.

FW Diksmuide Merkem – OH Leuven B 4-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 8′ Kimberly Ramandt 1-0, 20′ Cleo Mus 2-0, 49′ Cleo Mus 3-0, 70′ Julie Bollen 3-1, 77′ Kim Vanhaste 4-1.

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier:

Ren. AEC Mons Ladies – Wuustwezel 3-5 (rust: 1-1);

Doelpunten: 5′ Tinne Van Den Bergh 0-1, 19′ Laura Izzi 1-1, 53′ Amber Verhaert 1-2 61′ Margot Cartage 2-2, 75′ Marieke Peeters 2-3, 78′ Gitte Van Wesenbeeck 2-4, 89′ Marieke Peeters 2-5, 90′ Carla Sciuto 3-5.

KV Mechelen – RSC Anderlecht B 2-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 48′ Matilde Drumont 1-0 op strafschop, 90′ + 1′ Marijke Philips 2-0.

KAA Gent Ladies B – Standard B 8-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 23′ Samya Hassini 1-0, 29′ Nena Retsin 2-0, 33′ Samya Hassani 3-0, 48′ Samya Hassani 4-0, 55′ Nena Retsin 5-0, 59′ Alixe Bosteels 6-0, 83′ Alixe Bosteels 7-0, 85′ Nena Retsin 8-0

KRC Genk Ladies B – ASE De Chastre 3-1 (rust: 2-1);

Doelpunten: 8′ Daphné Wertbrouck 0-1, 11′ Marte Van Olmen 1-1, 38′ Camille Dinjart 2-1 owngoal, 80′ Camille Dinjart 3-1 owngoal.