Op zaterdag 12 februari 2022 stond in het George Claesstadion van Mol op de 18de speeldag van de eerste klasse het duel tussen VC Moldavo en KSK Voorwaarts Zwevezele op het programma. Beide ploegen zijn niet gebonden aan een club uit de Pro League maar ze staan met veel inzet en de juiste mentaliteit toch bijna zo goed als bovenaan in het Belgische vrouwenvoetbal.

U kan een samenvatting van hun onderlinge duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De heenwedstrijd in Zwevezele eindigde eerder dit seizoen op een 3-2-overwinning voor geel en zwart. Ook in Mol trok KSK Voorwaarts Zwevezele uiteindelijk aan het langste eind wel nadat ze in de eerste helft op achterstand kwamen na een doelpunt van Bo Schepkens voor VC Moldavo (1-0, 37ste minuut). Iets over halfweg de tweede helft kwamen de bezoekers eerst langszij telkens via Tess Veegaete. Eerst op aangeven van Charlien Ver Eecke (1-1, 73ste minuut) en dan na een assist van captain Eva Deparck (1-2, 74ste minuut). Tess Veegaete, die in de eerste helft al intikken van Bo Schepkens op aangeven van Fien Sels van de lijn had gehaald, scoorde zelfs een derde keer maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort na het tweede doelpunt van de bezoekers was er ook nog een spijtig voorval waarbij Helena Van Immerseel van VC Moldavo na een onschuldig duel slecht neerkwam. Haar elleboog was uit de kom geraakt en zij moest met de ziekenwagen afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Ondanks de strijd om de overwinning toonde Zwevezele zich ook hier van hun beste kant. Tess Veegaete, kinesiste van beroep, kwam meteen even kijken hoe zij kon helpen.

Luister naar Tess Veegaete (KSK Voorwaarts Zwevezele) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Laura Janssen (KSK Voorwaarts Zwevezele) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Karim Stockx (coach KSK Voorwaarts Zwevezele) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Filippe Antonissen (VC Moldavo) dankzij Vrouwenteam TV:

Door de winst verstevigde KSK Voorwaarts Zwevezele de vierde plaats waar het nu 29 punten telt. Dat zijn er 13 minder dan de leider het beloftenteam van KAA Gent Ladies waartegen het op de 17de speeldag nog met 3-2 won. KV Mechelen heeft op de tweede plaats 10 punten meer, het beloftenteam van OH Leuven op de derde plaats heeft er 5 meer. Op de volgende speeldag op zaterdag 19 februari 2022 krijgt KSK Voorwaarts Zwevezele het bezoek van het beloftenteam van KRC Genk Ladies. De aftrap is om 14u30. VC Moldavo, dat na het verlies nu zevende is met 24 punten speelt op diezelfde dag uit bij het beloftenteam van Standard. De aftrap daar is om 17 uur.