Share

De Belgian Red Flames zijn er op zaterdagavond 19 februari 2022 in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Pinatar Cup. Na een 0-0-gelijkspel zorgden drie knappe reddingen van doelvrouw Diede Lemey in de strafschoppenreeks tegen Wales voor de kwalificatie.

De Belgian Red Flames staan op dinsdag 22 februari 2022 in de finale van de Pinatar Cup 2022! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Na de ruime winst tegen Slovakije mochten de Belgian Red Flames in de halve finale van de Pinatar Cup aantreden tegen Wales, dat de titelverdediger Schotland op de openingsdag met 3-1 had geklopt. Het duel tussen België en Wales was boeiend en spannend in een koude en winderige Pinatar Arena. De Belgian Red Flames moesten het doen zonder de inmiddels met een geblesseerde enkel al naar huis teruggekeerde Tessa Wullaert maar de speelsters die in actie kwamen zorgden ervoor dat het lukte. Zowel Diede Lemey als Olivia Clark, de doelvrouw van Wales, hielden in de reguliere speeltijd hun netten schoon. Clark had wel geluk toen ruim in de tweede helft een voorzet van Sarah Wijnants tegen de paal belandde. Het bleef zo 0-0 en dus volgden er strafschoppen.

Diede Lemey pakt hier haar derde strafschop tegen Wales in de halve finale van de Pinatar Cup! De Belgian Red Flames zijn zo geplaatst voor de finale! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Die strafschoppenepiloog begon slecht voor de Belgian Red Flames want Marie MInnaert opende met een trap tegen de binnenkant van de paal en die ging dan ook nog eens tegen de andere paal en sprong terug het veld in. Kayleigh Green trof wel meteen raak (0-1). Jassina Blom maakte vervolgens via de vingertoppen van de Welshe doelvrouw gelijk (1-1) waarna Diede Lemey de poging van Charlotte Escourt uit haar doel hield. Hannah Eurlings bracht de Belgian Red Flames voor het eerst op voorsprong (2-1) en bij de poging van Lily Woodham koos de doelvrouw van het Italiaanse Sassuolo opnieuw de goeie hoek. Recordinternational en captain Janice Cayman trapte rustig de 3-1 tegen de netten en dan pakte Diede Lemey ook nog de poging van Angharad James! 

Bekijk een samenvatting van België – Wales met dank aan de KBVB / RBFA:

De Belgian Red Flames mogen zich dus onder leiding van bondscoach Ives Serneels opmaken voor de finale waarin ze het zullen opnemen tegen Rusland, dat in de andere spannende halve finale met 1-0 won tegen Ierland dankzij een vroege goal van Elizaveta Lazareva. Nog meegeven dat in de andere duels er overwinningen waren voor Hongarije tegen Polen 2-1 en voor Schotland tegen Slovakije 2-0.

U kan de andere halve finale tussen Rusland en Ierland herbekijken dankzij FAI TV:

Dit is het programma voor de slotdag op dinsdag 22 februari 2022:

Finale:

België – Rusland;

Wedstrijd voor de 3de plaats:

Wales – Ierland;

Wedstrijd voor de 5de plaats:

Schotland – Hongarije;

Wedstrijd voor de 7de plaats:

Slovakije – Polen.

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond België – Wales via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share