In de Franse tweede klasse van het vrouwenvoetbal spelen een flink aantal ploegen waarvan het mannenteam uitkomt in de Ligue 1. Twee teams die in België toch wel goed bekend zijn stonden op zondag 13 februari 2022 tegenover mekaar namelijk FC Metz, een van de drie leiders na 13 speeldagen, en RC Lens, de voorbije weken sterk op dreef.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

RC Lens zorgde onder leiding van coach Sarah M’Barek voor een sensationele ommekeer in het slotkwartier. Het stond na 71 minuten immers 2-0 achter na goals van de nieuwe Canadese aanwinst Latifah Abdu (1-0, 6de minuut) en een goal van Amélie Delabre (2-0. Wat bijna niemand voor mogelijk hield gebeurde nadien. De bezoekers sloegen terug met maar liefst 3 doelpunten binnen de tien minuten. Pauline Cousin zorgde voor de aansluitingstreffer (2-1, 77ste minuut), Namnata Traoré lukte twee minuten later de gelijkmaker (2-2, 79ste minuut) waarna de Senegalese international Mama Diop na een hoekschop van Christy Gavory (ex-FC Metz) met het hoofd de 2-3 tegen de netten kopte.

Luister naar Christy Gavory (RC Lens) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Océane Picard (FC Metz) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Mama Diop (RC Lens) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Latifah Abdu (FC Metz) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Marine Julian (RC Lens) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Namnata Traoré (RC Lens) dankzij Vrouwenteam TV:

Niet alleen FC Metz liet bovenaan punten liggen in de Franse D2 Féminine groep B ook co-leider Le Havre kwam thuis tegen Orléans niet verder dan 0-0 en daardoor is Nantes, dat thuis met 1-0 won tegen Saint-Malo voorlopig alleen leider met nu 31 punten uit 14 duels. Rijsel, het team van Silke Demeyere klom dankzij een 5-1-thuiswinst tegen Brest op naar de tweede plaats met evenveel punten als Le Havre maar met een beter doelsaldo. FC Metz zakte terug naar de vierde plaats met 28 punten uit 14 duels, RC Lens blijft aanklampen op de vijfde plaats met 26 punten uit 14 wedstrijden.