Op woensdag 16 februari 2022 openden de Belgian Red Flames hun Pinatar Cup in Spanje met een overwinning tegen Slovakije in groep A en dat ondanks de afwezigheid van topschutster aller tijden Tessa Wullaert.

Vreugde bij Tine De Caigny en Hannah Eurlings na een de openingsgoal van de Belgian Red Flames op de PInatar Cup tegen Slovakije! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De drievoudige Gouden Schoen verliet op zaterdag 12 februari 2022 de competitiewedstrijd in de Women’s Scooore Super League van RSC Anderlecht op bezoek bij SV Zulte Waregem met een enkelblessure. Ook het zonnig weer in Spanje zorgde er niet voor dat Tessa Wullaert kon aantreden in het duel tegen Slovakije momenteel 44ste op de FIFA-wereldranglijst,. Erg was dat algemeen bekeken uiteindelijk niet want de Belgian Red Flames namen diep in de tweede helft afstand van Slovakije, dat in eerste instantie beter voor de dag kwam dan verwacht. Hannah Eurlings lukte op aangeven van Tine De Caigny via het been van Kristina Kosikova het openingsdoelpunt in het derde kwartier (0-1, 38ste minuut). waarna Janice Cayman iets over halfweg de score verdubbelde op aangeven van Sarah Wijnants (0-2, 71ste minuut). In de slotfase liet de score verder op dankzij goals van Tine De Caigny met het hoofd na een voorzet van Marie Minnaert en een zwak wegslaan van de bal van de Slovaakse doelvrouw Maria Korenciova (0-3, 90ste minuut) en van Sarah Wijnants op aangeven van Yana Daniëls (0-4, 90ste + 1′ minuut).

Bekijk een samenvatting van

U kan de volledige wedstrijd herbekijken dankzij Futbalnet TV:

Door deze overwinning zijn de Belgian Red Flames al zeker om te spelen voor de plaatsen 1 tot en met vier. De volgende tegenstander in groep A is Wales, dat toch wel verrassend met 3-1 won tegen Schotland in 2020 de winnaar van de allereerste editie van de Pinatar Cup. De doelpuntenmakers in Wales – Schotland waren Lana Clelland (0-1, 45ste + 3′ minuut), Jessica Fishlock (1-1, 45ste + 6′ minuut en 2-1, 53ste minuut), Natasha Harding (3-1, 61ste minuut).

Bekijk de hoogtepunten uit Wales – Schotland met dank aan SWNT:

Bekijk de volledige wedstrijd tussen Wales en Schotland met dank aan Ross Duncan:

In groep B won Ierland het eerste duel tegen Polen met 2-1 dankzij doelpunten van Lucy Quinn (1-1, 66ste minuut) en Louise Quinn (2-1, 75ste minuut) nadat Paulina Dudek Polen vanop de strafschopstip op voorsprong bracht (0-1, 49ste minuut).

Bekijk de samenvatting van Ierland – Polen met dank aan FAI TV:

In het andere duel speelden Hongarije en Rusland 2-2-gelijk. De doelpuntenmakers waren achtereenvolgens Yana Sheina (0-1, 51ste minuut), Dora Zeller (1-1, 54ste minuut), Elilzaveta Lazareva (1-2, 62ste minuut) en Dora Zeller (2-2, 71ste minuut). Rusland won vervolgens de strafschoppenreeks met 0-3. Ekaterina Kasina (0-1), Tatyana Morina (0-2) en Marina Fedorova (0-3) scoorden voor het Russische nationale vrouwenteam. Henrietta Csiszar, Bernadett Zagor en Petra Kocsan lukte dat niet voor Hongarije!

Dora Zeller lukte twee goals voor Hongarije maar toch speelt Rusland de halve finale! Foto – (c) MLSZ