Engeland heeft op woensdag 23 februari 2022 de allereerste editie van de Arnold Clark Cup, een vriendschappelijk tornooi met als andere door de Engelse Voetbalbond uitgenodigde deelnemers Spanje, Duitsland en Olympisch kampioen Canada.

Het tornooi begon op donderdag 17 februari 2022 in het Riverside Stadium van Middlesbrough met een dubbel gelijkspel tussen Duitsland en Spanje (1-1 na goals van Alexia Putellas voor Spanje in de 46ste minuut en van Lea Schüller voor Duitsland in de 88ste minuut) en Engeland en Canada (eveneens 1-1 na doelpunten van Millie Bright in de 22ste minuut voor het gastland en van Janine Beckie voor Canada in de 55ste minuut).

Herbekijk het duel tussen Duitsland en Spanje met dank aan SilverStar:

Herbekijk het duel tussen Engeland en Canada met dank aan SilverStar:

Ook op de tweede wedstrijddag op zondag 20 februari 2022 op Carrow Road in Norwich speelde Engeland gelijk en dat tegen Spanje (0-0) terwijl Canada in het tweede duel met 1-0 won tegen Duitsland dankzij een vroeg doelpunt van Vanessa Gilles (7de minuut).

Herbekijk het duel tussen Engeland en Spanje met dank aan Neysport:

Herbekijk het duel tussen Canada en Duitsland met dank aan SilverStar:

Op de slotdag op Molineux, het veld van de Wolves in Wolverhampton, moest dus sowieso de beslissing vallen. Spanje speelde als eerste en het won tegen Olympisch kampioen Canada met 1-0 na een doelpunt van Alexia Putellas (21ste minuut). Engeland wist dus dat het met 2 doelpunten verschil moest winnen tegen Duitsland, een land waartegen het in eigen land nog nooit had gewonnen, om de eindoverwinning binnen te halen.

Herbekijk de volledige wedstrijd tussen Spanje en Canada met dank aan Neysport:

The Lionesses kwamen na een kwartier op voorsprong via Ellen White (1-0) maar nog voor de rust kon Lina Magull met een knap genomen vrije trap voor de bezoekers de gelijkmaker aantekenen (1-1, 41ste minuut). In het slot van de wedstrijd haalde het team van de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman het laken alsnog naar zich toe dankzij goals van Millie Bright, die wellicht buitenspel stond (2-1, 84ste minuut) en na een mooie solo van Francesca Kirby (3-1, 90ste + 4′ minuut).

Herbekijk de volledige wedstrijd tussen Engeland en Duitsland met dank aan NeySport:

Engeland behaalde zo een eerste trofee onder Sarina Wiegman die toekomende zomer het UEFA Women’s Euro 2022 mag aftrappen op Old Trafford in Manchester tegen Oostenrijk!