Share

Een dag nadat de Belgian Red Flames hun eerste trofee ooit hebben gewonnen stond in het Estadio Municipal van Lagos de finale van de 28ste editie van de Algarve Cup op het programma. Zweden speelde tegen Italië, een van de tegenstanders van de Belgian Red Flames op het komende EK 2022 in Engeland.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor Ulf Lyfors, de man die in 1984 als bondscoach Europees kampoen werd met het vrouwenteam van Zweden! Foto – (c) SFV

Italië won zijn openingswedstrijd op de Algarve Cup vorige week woensdag 16 februari 2022 tegen Denemarken met het kleinste verschil (1-0) en het versloeg op zondag 20 februari 2022 vervolgens ook Noorwegen (2-1). Zweden kwam door de terugtrekking van Denemarken, vanwege vier coronagevallen in de kern, enkel op zondag 20 februari 2022 in actie tegen Portugal. Het won die wedstrijd met 4-0 en dankzij de 3-0 winst voor de groene tafel tegen Denemarken stond het dan ook meteen in de finale.

Hedvig Lindhal trapte de zesde strafschop voor Zweden binnen waarna ze de zesde strafschop van Italië uit haar doel hield! Foto – (c) SVF

Het werd een interessante wedstrijd in het zonnige Lagos waarin het team van bondscoach Milena Bertolini in de eerste helft op voorsprong kwam dankzij Valentina Giacinti na een assist van Barbara Bonansea die later uitgeroepen werd tot speelster van het tornooi (0-1, 18de minuut). Zweden waar Petr Gerhardsson de bondscoach is maakte na de rust echter gelijk vanop de strafschopstip via Caroline Seger na een fout van Martina Lenzini op Lina Hurtig (1-1, 71ste minuut). Beide teams hadden kunnen winnen in de reguliere speeltijd maar ook deze finale draaide op strafschoppen uit. Zweden mocht beginnen met opnieuw Caroline Seger en die trapte de voorsprong op het bord (1-0) en Manuela Giugliano maakte gelijk (1-1). Ook de volgende strafschoppen van achtereenvolgens Kosavare Asllani, Sara Gama, Stina Blackstenius, Cristiana Girelli, Emma Berglund, Valentina Cernoia, Ingrid Angeldal en Arianna Caruso gingen binnen zodat het na de eerste reeks 5-5 stond. Doelvrouw Hedvig Lindahl van Zweden trapte dan nummer zes hoog tegen de touwen (6-5) waarna ze de poging van Annamaria Serturini (AS Roma) uit haar doel wist te houden. Zweden won zo voor de 5de keer de Algarve Cup na 1995, 2001, 2009 en 2018. Noorwegen, dat bij het begin van het tornooi met 2-0 verloor tegen Portugal, zette dat verlies recht door de wedstrijd voor de 3de plaats tegen datzelfde Portugal te winnen met 2-0!

Herbekijk de volledige wedstrijd met dank aan The WoSoStories / RAI TV:

Voor nog meer over Zweden – Italië ga naar:

Zweedse Voetbalbond SFV

Voor meer over de winst van de Belgian Red Flames in de Pinatar Cup 2022:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share