Op vrijdag 4 maart 2022 stond de eerste speeldag in de play-offs van de Women’s Scooore Super League op het programma met de avondwedstrijd tussen Sporting de Charleroi en KAA Gent Ladies in play-off 2. Voor de start van play-off 1 was het wachten op zaterdag 5 maart 2022 met in Zaventem het duel tussen titelverdediger RSC Anderlecht en KRC Genk Ladies dat er voor het eerst bij was. Later in de namiddag vond in Aalter ook Club YLA – OHL Women plaats terwijl SC Eendracht Aalst Ladies en FWS Woluwe aan hun play-off 2 begonnen in het Pierre Cornelisstadion!

Vreugdena afloop bij de doelpuntenmakers Tessa Wullaert en Jarne Teulings en bij de wederoptredende Ella Van Kerkhoven! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RSC Anderlecht en OHL Women namen de beste start overwinningen thuis tegen KRC Genk Ladies en op bezoek bij Club YLA. Vrouwelijk paars-wit kwam van een achterstand terug en had moeite op hun onderkomen voor volgend seizoen in Zaventem. Nadat Gwen Duijsters de score had geopend redde Aukje van Seijst een strafschop van Stefania Vatafu. Jarne Teulings maakte voor de rust gelijk en Stefania Vatafu trapte dan ook nog op de paal. In de tweede helft viel Tessa Wullaert in en zij maakte uiteindelijk ook het verschil uit een vrije trap (2-1).

Saar Verdonck en Club YLA konden weinig inbrengen tegen een sterk OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bleef het duel in de reguliere competitie tussen Club YLA en OHL Women op zaterdag 12 februari 2022 nog op 0-0 steken dan kregen de aanwezige toeschouwers nu wel een pak doelpunten voorgeschoteld maar die vielen niet aan de blauwzwarte kant. Het half dozijn was voor OHL Women dat dankzij goals van Charlotte Cranshoff op aangeven van Marie Detruyer (0-1, 23ste minuut) en de eerste van de Zweedse aanwinst Amanda Johnsson Haahr ook al op aangeven van Marie Detruyer (28ste minuut) bij de rust 0-2 voor stond. Even over het uur bediende Jill Janssens nu vanop links de Zweedse Amanda Johnsson Haahr, die haar tweede van de namiddag lukte (0-3, 63ste minuut). Een kwartier voor tijd luke Marie Detruyer haar eerste van de namiddag nadat ze attent reageerde toen Caitlin Lievens een voorzet van Amanda Johnsson Haahr niet helemaal onder controle kreeg (75ste minuut). De ingevallen Lisa Vanhentenrijck bediende vervolgens vanop rechts Hannah Eurlings die de 0-5 aantekende (78ste minuut). Een ingestudeerde vrije trap die via Lenie Onzia, Luna Vanzeir en Hannah Eurlings uiteindelijk bij Lola Wajnblum belandde zorgde voor de 0-6-eindcijfers (80ste minuut).

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 1ste speeldag in play-off 1:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies 2-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 8′ Gwen Duijsters 0-1, 35′ Jarne Teulings 1-1, 74′ Tessa Wullaert 2-1.

Bijzonderheid: 16′ Doelvrouw Aukje van Seijst (KRC Genk Ladies) redt strafschop van Stefania Vatafu (RSC Anderlecht).

Club YLA – OHL Women 0-6 (rust: 0-2);

Doelpunten: 23′ Charlotte Cranshoff 0-1, 28 ‘ Amanda Johnsson Haahr 0-2, 63′ Amanda Johnsson Haahr 0-3, 75′ Marie Detruyer 0-4, 78′ Hannah Eurlings 0-5, 80’ Lola Wajnblum 0-6.

Amanda Johnsson Haahr (OHL Women);

De Zweedse Eva Amanda Johnsson Haahr lukte op bezoek bij Club YLA in Aalter haar eerste goals voor OHL Women op weg naar de landstitel 2022! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

1 doelpunt:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Tessa Wullaert (RSC Anderlecht), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Marie Detruyer (OHL Women), Hannah Eurlings (OHL Women), Lola Wajnblum (OHL Women);

Bekijk een overzicht van alle wedstrijden van de eerste speeldag in de play-offs van de Women’s Scooore Super League met dank aan Eleven Sports en de KBVB:

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 1ste speeldag in play-off 2:

Sporting de Charleroi – KAA Gent Ladies 0-5 (rust: 0-2);

Doelpunten: 6′ Feli Delacauw 0-1, 14′ Lyndsey Van Belle 0-2, 64′ Vanessa Susanna 0-3, 66′ Feli Delacauw 0-4, 87′ Chrystal Lermusiaux 0-5 owngoal.

SC Eendracht Aalst Ladies – FWS Woluwe 2-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 53′ Noa Corbeels 0-1, 55′ Ulrike De Frère 1-1, 68′ Nicky Van Den Abbeele 2-1 op strafschop.

Nicky Van Den Abbeele (helemaal rechts) na het scoren van haar strafschop samen met Ulrike De Frère die ook scoorde! Links kan U nog Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe) en Loes Van Mullem (Aalst) zien. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuystleke

Feli Delacauw (KAA Gent Ladies);

Feli Delacauw is meteen de topschutter van play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

1 doelpunt:

Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies), Vanessa Susanna (KAA Gent Ladies), Noa Corbeels (FWS Woluwe), Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies), Nicky Van Den Abbeele (SC Eendracht Aalst Ladies);

Sporting de Charleroi bye;

Foto’s van alle wedstrijden in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via: