Share

Engeland op Molineux en Oostenrijk en Luxemburg thuis. Dat zijn de eerste vriendschappelijke wedstrijden voor de Belgian Red Flames op weg naar het komende EK 2022 in Engeland!

De Belgian Red Flames mogen juichen. Ze spelen toch en in juni al een wedstrijd in een stadion van de Premier League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De Belgian Red Flames mogen in het jaar van het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal dan toch in een stadion van de Premier League spelen in Engeland en dat op donderdag 16 juni 2022 om 20 uur lokale tijd en 21 uur bij ons. Het stadion is Molineux, de thuishaven ook van Leander Dendoncker die voor de Wolves (Wolverhampton Wanderers) uitkomt. Engeland speelde er recent een oefenduel in het kader van de eerste editie van de Arnold Clark Cup, de slotwedstrijd op woensdag 23 februari 2022 dat het team van Sarina Wiegman met 3-1 won tegen Duitsland!

Nicole Billa, ploeggenote van Tine De Caigny bij Hoffenheim, speelt in aanloop naar het EK 2022 met Oostenrijk tegen de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op zondag 26 juni 2022 spelen de Belgian Red Flames dan thuis tegen Oostenrijk, het land dat op woensdag 6 juli 2022 onder leiding van hun vrouwelijke coach Irene Fuhrmann de openingsmatch van het EK 2022 speelt op het veld van Manchester United (Old Trafford) tegen Engeland! Op dinsdag 28 juli 2022 volgt er nog een oefenwedstrijd eveneens thuis maar dan tegen Luxemburg, het team waartegen in de zomer van vorig jaar al geoefend en gewonnen werd met 0-1. De uren en locaties voor die wedstrijden zijn nog niet bekend. Dat is ook nog niet het geval voor de vierde oefenwedstrijd die in principe ook nog voor de afreis naar het EK 2022 in Engeland zal plaatsvinden.

De Luxemburgse Laura Miller van Standard (hier in duel met Alixe Bosteels van KAA Gent Ladies) mag uitkijken naar een nieuw oefenduel tussen Luxemburg en de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De Belgian Red Flames, op dinsdagavond 22 februari 2022 winnaar van de tweede editie van de Pinatar Cup gaan wel eerst in april nog verder op weg in de kwalifcatie voor het WK 2023. Daar hebben ze allereerst een Balkantrip voor de boeg met duels uit tegen Albanië (op  donderdag 7 april 2022 in de Elbasan Arena van Elbasan) en uit tegen Kosovo (op dinsdag 12 april 2022 in het Fadil Vokrristadion van Pristina). Op het EK 2022 in Engeland zelf spelen de Belgian Red Flames achtereenvolgens tegen Ijsland (op zondag 10 juli 2022 in Manchester), Frankrijk (op donderdag 14 juli 2022 in Rotherham) en Italië (op maandag 18 juli in Manchester).

Lees nog meer hierover via:

Website KBVB / RBFA

Lees nog over de winst van de Belgian Red Flames op de Pinatar Cup 2022 via:

Vrouwenteam.be

Voor meer over het Molineux Stadium ga naar:

Websote Molineux Stadium

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Engeland speelt op vrijdagavond 24 juni 2022 ook nog op Elland Road in Leeds om 21 uur lokale tijd een oefenduel tegen Nederland!

 

 

Share