Share

De eerste kampioenen in het provinciale vrouwenvoetbal zijn begin maart 2022 al bekend. Het provinciale team van Sporting de Charleroi mocht de spits afbijten in de eerste provinciale Henegouwen. K. Berchem Sport is dan weer het eerste team dat in tweede provinciale Antwerpen de titel mocht vieren. Beide teams hadden dat leuk evenement graag op het veld gevierd met een titelwedstrijd maar de tegenstanders gaven forfait.

K. Berchem Sport speelde normaal gezien op zaterdag 5 maart 2022 onder leiding van coach Indyana Van Camp thuis tegen het derde team van Kontich maar ook zij, nochtans vierde in het tussentijdse klassement, gaven liever forfait dan het nog eventjes sportief tegen de toekomstige kampioen op te nemen. De 5-0 zorgde ervoor dat het puntenverschil tussen K. Berchem Sport (47 punten uit 17 duels) en de eerste achtervolger KFC Zammel (37 punten uit 19 wedstrijden) onoverbrugbaar was geworden. Met nog vijf wedstrijden te spelen mocht K. Berchem Sport dus vieren! 

Het provinciale team van Sporting de Charleroi speelde onder leiding van coach Lionel Vitrant in de eerste provinciale Henegouwen een competitie met uiteindelijk slechts 6 teams terwijl het de bedoeling was om met 10 teams te spelen. De provinciale vrouwelijke Zebra’s speelden tot op heden 9 duels en ze wonnen al die partijen. Met 27 punten, 79 gemaakte doelpunten en 5 tegen, is het eigenlijk al een tijdje kampioen. De eerste achtervolgers zijn CS Pays Vert Ostiches-Ath op de tweede plaats met 15 punten uit 8 duels en ES Mominoise derde met 11 punten uit 7 duels. Op zaterdag 12 maart 2022 om 18u30 speelt het provinciale team van Sporting de Charleroi haar laatste competitieduel van het seizoen op bezoek bij ES Mominoise.

Onze redactie feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van K. Berchem Sport en van het beloftenteam van Sporting de Charleroi met de titel in respectievelijk de 2de provinciale Antwerpen en de 1ste provinciale Henegouwen!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share