In de eerste provinciale Limburg stond op vrijdagavond 11 maart 2022 de slotwedstrijd van de competitie op het programma. Het seizoen sloot af met de topaffiche tussen FC Esperanza Pelt, tweede met 50 punten, tegen leider Eendracht Louwel dat aan de opdracht begon als leider met 52 punten.

Bekijk een impressie van deze topaffiche met dank aan Jean-Paul Verweyen:

De thuisploeg kwam in het derde kwartier op voorsprong via Emily Dirx (1-0, 36ste minuut). Vier minuten later verdubbelde Henrica Vercoelen de score (2-0, 40ste minuut). Daarna was het wachten op de invalbeurt van Elke Lemmens die twee minuten later al nummer drie aantekende (3-0, 74ste minuut). Tessa Vanden Boer zette de kers op de taart met nog twee doelpunten waarvan de eerste op strafschop (4-0, 76ste en 5-0, 80ste minuut).

Volle tribunes in Pelt waar er voor de titelwedstrijd een goeie 800 toeschouwers aanwezig waren! Foto – (c) FC Esperanza Pelt

Esperanza Pelt is dus onder leiding van coach Johnny Peluzo de kampioen in de eerste provinciale Limburg maar toch gaat het team volgend seizoen niet in de tweede klasse gaan voetballen. De speelsters verkiezen de gezelligheid van het provinciale voetbal boven een promotie. Nog meden dat beide teams mekaar volgende week al terugzien in het kader van de beker van Limburg maar dan wordt de wedstrijd in Louwel gespeeld!

Onze redactie feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van Esperanza Pelt met de titel in de 1ste provinciale Limburg!