Op de 25ste speeldag in de eerste klasse hoefde het beloftenteam van KAA Gent Ladies niet in actie te komen om haar leidersplaats te handhaven. Tegenstander ASE De Chastre gaf immers forfait en dus was het uitkijken wat KV Mechelen thuis zou doen tegen VC Moldavo.

De toss voor de wedstrijd met van links naar rechts Joy Brankaer (KV Mechelen), scheidsrechter Steven Grootjans en Tessa Willekens (VC Moldavo). Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Marie Kenis zette de bezoekers na een snelle combinatie al vlug op voorsprong (0-1, 9de minuut) maar het duurde tot kort voor de rust vooraleer captain Joy Brankaer op aangeven van Fiona Dehon de gelijkmaker lukte (1-1, 42ste minuut). In het begin van de tweede helft kwam KV Mechelen dan vroeg op voorsprong via Matilde Drumont (2-1, 52ste minuut) maar nog geen minuut later was alles te herbeginnen want nu bracht captain Tessa Willekens VC Moldavo langszij (2-2, 53ste minuut). KV Mechelen moest tot het begin van het laatste kwartier wachten om het verschil te kunnen maken eerst via Chiara Wielockx (3-2, 75ste minuut) en vervolgens via Shayna Raekelboom (4-2, 82ste minuut).

KV Mechelen blijft in het kielzog van het beloftenteam van KAA Gent Ladies na de winst thuis tegen VC Moldavo! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ook in de andere wedstrijden van deze speeldag werd er veel gescoord. 9 keer in Wuustwezel – Kontich, 7 keer in het duel tussen Ren. AEC Mons Ladies en de beloften van RSC Anderlecht, ook 7 keer in de ontmoeting tussen de beloften van OH Leuven en RFC de Liège. Alleen de wedstrijd tussen KVK Tienen Eva’s en het beloftenteam van KRC Genk Ladies volgde niet want daar lukte alleen Anissa Giuga een goal voor de bezoekers (0-1). De inhaalwedstrijd op woensdag 6 april 2022 ging met ruime cijfers naar Wuustwezel dat met 0-4 won op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele!

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 25ste speeldag in 1ste klasse:

KAA Gent Ladies B – ASE De Chastre 5-0 forfait;

Standard B –  FW Diksmuide Merkem uitgesteld;

Wuustwezel – Kontich 3-6 (rust: 1-2);

Doelpunten: 10′ Lore Nuyens 0-1, 12′ Anouck Bergen 0-2, 44′ Gitte Vanwesenbeeck 1-2, 53′ Lore Nuyens 1-3, 59′ Gitte Vanwesenbeeck 2-3,  70′ Tine Van Roie 3-3, 75′ Lore Nuyens 3-4, 85′ Jolien De Laet 3-5, 90′ Lucinda MIchez 3-6.

KVK Tienen Eva’s – KRC Genk Ladies B 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 56′ Anissa Giuga 0-1.

KV Mechelen – VC Moldavo 4-2 (rust: 1-1);

Doelpunten: 9′ Marie Kenis 0-1, 42′ Joy Brankaer 1-1, 52′ Matilde Drumont 2-1, 53′ Tessa Willekens 2-2, 75′ Chiara Wielockx 3-2, 82′ Shayna Raekelboom 4-2.

Ren. AEC Mons Ladies – RSC Anderlecht B 5-2 (rust: 2-1);

Doelpunten: 11′ Megane Vos 1-0, 34′ Megane Vos 2-0, 44′ Nisrine Azaoum 2-1, 62′ Lisa Despret 3-1, 75′ Elodie Hansenne 4-1, 77′ Lauren Huys 4-2, 78′ Elodie Hansenne 5-2.

Gespeeld op zondag 3 april 2022:

OH Leuven B -RFC De Liège 5-2 (rust: 3-1);

Doelpunten: 12′ Luna Vanzeir 1-0, 14′ Lauren Meyers 2-0, 34′ Samantha Harze 2-1 op strafschop, 45′ Lauren Meyers 3-1, 52′ Dina Morlesin Gonzalez 4-1, 64′ Gaia Franchina 4-2, 88′ Dina Morlesin Gonzalez 5-2.

KSK Voorwaarts Zwevezele bye

*Doelpunten vooruitgeschoven wedstrijd van speeldag 28:

Op woensdag 6 april 2022 om 20 uur:

KSK Voorwaarts Zwevezele – Wuustwezel 0-4 (rust: 0-3);

Doelpunten: 11′ Ruth Vermeiren 0-1, 24′ Gitte Vanwesenbeeck 0-2, 40′ Tinne Van Den Bergh 0-3, 56′ Tinne Van Den Bergh 0-4.