Drie dagen na hun knappe overwinning kwamen de Belgian Red Flames U23 op het Proximus Basecamp in Tubeke opnieuw in actie tegen Frankrijk. Het tweede vriendschappelijke duel was boeiend om volgen maar eindigde na een laat tegendoelpunt in een nederlaag.

De Belgian Red Flames U23 voor hun ontmoeting met Frankrijk U23 op zaterdag 9 april 2022! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bondscoach Thomas Jansen had zijn opstelling licht gewijzigd voor deze tweede ontmoeting want dit keer mocht Lisa Lichtfus van het Franse Dijon het doel verdedigen in plaats van de in het eerste duel sterk keepende Femke Bastiaen (PSV) terwijl ook Silke Vanwynsberghe en Aster Janssens dit keer aan de aftrap stonden in de plaats van Léa Cordier (Brighton) en Daria Collas (1.FC Köln). Ook de Franse bondscoach Grégoire Sorin liet enkele nieuwe gezichten aan de aftrap verschijnen. Manon Wahl van de tweedeklasser Strasbourg verdedigde het doel in plaats van Justine Lerond (Metz) terwijl Maelle Lakrar (Montpellier), Annahita Zamanian (Juventus) en Kessya Bussy (Stade de Reims) aan het duel mochten beginnen ten koste van Grace Kazadi (Sevilla), Hélène Fercocq (Dijon) en Margaux Le Mouël (Guingamp).

De Franse U23 in Tubeke voor hun duel tegen de Belgian Red Flames U23! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het veranderde weinig aan het spelbeeld want ook in dit tweede duel werd er voor elke bal hard gestreden en had Frankrijk voor de ogen van de Belgische A-selectie de betere kansen. Romy Camps (SV Zulte Waregem) viel dit keer vroeg uit met een blessure. Zij werd vervangen door Léa Cordier (18de minuut). Zenia Mertens mikte net na de rust op aangeven van Welma Fon tegen de paal (46ste minuut) en net toen bijna iedereen zich verzoend had met een scoreloos gelijkspel zorgde Frankrijk toch nog voor een doelpunt. Draaischijf Annahita Zamanian stuurde Kessya Bussy op rechts de diepte in en haar voorzet werd door Léa Khélifi (Paris Saint-Germain) in doel getikt (0-1, 89ste minuut). Zo mocht Frankrijk juichen en met een nipte overwinning huiswaarts keren.

Een schot van Zenia Mertens ging kort na de rust tegen de paal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry