Zaterdag 9 april 2022 was een speciale dag voor RWDM Girls want het beloftenteam kon voor een primeur zorgen namelijk de titel behalen in de derde provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen. Dan moest er op de voorlaatste speeldag wel gewonnen worden tegen het beloftenteam van VV Kester-Gooik dat op een zevende plaats in het klassement stond.

Sabrine Mohsine, de captain van het beloftenteam van RWDM Girls, met de megafoon in de hand! Foto – (c) RWDM Girls

Met een dubbel van Nouhaila El Montaser (25ste en 33ste minuut) had het team dat onder leiding staat van coach Samir Bouachmir en zijn assistent Younes El Rhifari al in de eerste helft een flinke optie op de titel genomen. Na de rust liep de thuisploeg verder uit via Yasmine Nouemâni (3-0, 47ste minuut) en Imane Jaghou (4-0, 61ste minuut) vooraleer de bezoekers via een dubbel van Joselien Lissens terug in de wedstrijd kwamen (4-1, 66ste en 4-2, 70ste minuut). Maar in het slot lukten zowel Yasmine Nouemâni (5-2, 83ste minuut) als Imane Jaghou (6-2, 90ste minuut) hun tweede goal van de avond. De 6-2-winst betekende meteen dus ook de allereerste titel sinds het ontstaan van RWDM Girls en dat tot tevredenheid van de man die de club het levenslicht gaf Ramzi Bouhlel en van voorzitster Tania Dekens.

De wedstrijd om naar uit te kijken in de 1ste provinciale na het 1-1-gelijkspel van KFC Herent op bezoek bij K. Olympia SC Wijgmaal.

Het werd trouwens nog een mooier weekend voor RWDM Girls, dat vrijdagavond al met het eerste team met 0-3 won op bezoek bij het eerste team VV Kester-Gooik. Daar werden de doelpunten voor het team van coach Eutamene Zoubir gemaakt door Sarah Bouziri (0-1, 54ste minuut), Salma Bouzzedi (0-2, 59ste minuut) en Soraya El Bouzid (0-3, 70ste minuut). Het interessante nieuws kwam deze zondagmiddag 10 april 2022 immers uit Wijgmaal waar leider KFC Herent niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel tegen K. Olympia SC Wijgmaal. Het betekent dat RWDM Girls na 21 speeldagen alleen leider wordt met 56 punten terwijl KFC Herent 54 punten telt. KFC Herent heeft wel een beter doelsaldo dan RWDM Girls. Op de laatste speeldag op zaterdag 23 april 2022 ontvangt KFC Herent om 15 uur Miecroob Veltem terwijl RWDM Girls het op hetzelfde moment gaat opnemen tegen het beloftenteam van KHO Wolvertem Merchtem. Winst volstaat voor RWDM Girls om in één seizoen ook nog een tweede kampioenenteam te hebben!

Onze redactie feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van het beloftenteam van RWDM Girls met de titel in de 3de provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen en de promotie naar de tweede provinciale!