Op zaterdag 9 en zondag 10 april 2022 werd er niet gespeeld in de Super League en ook niet in de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. Er stonden wel wedstrijden op het programma in de eerste klasse.

KV Mechelen bye;

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies blijft leider met nu 60 punten uit 24 duels, KV Mechelen volgt op 3 punten met een wedstrijd minder gespeeld en 2 overwinningen minder. KSK Voorwaarts Zwevezele is opnieuw derde met nu 47 punten uit 25 duels, Het beloftenteam van OH Leuven is vierde met 46 punten uit 22 wedstrijden, Kontich vijfde met 44 punten uit 24 duels. Onderaan was er belangrijke winst voor KVK Tienen Eva’s die nu op de 14de plaats 15 punten hebben uit 23 duels terwijl tegenstander ASE De Chastre 15de blijven met 10 punten uit 23 wedstrijden.

Luna Vanzeir, hier in de trui van OHL Women lukte al 2 doelpunten voor de WU19 in Engeland op weg naar de EK-eindronde in Tsjechië! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***Ook nog meegeven dat de Belgian Red Flames U19 op zaterdag 9 april 2022 in Engeland op weg naar de eindronde in Tsjechië in groep 3 niet verder kwamen dan een 1-1-gelijkspel tegen Wales. Tegan Mcgowan bracht Wales kort voor de rust op voorsprong (0-1, 43ste minuut). Luna Vanzeir maakte in de toegevoegde tijd van de eerste helft gelijk vanop de strafschopstip nadat Scarlett Williams haar foutief afstopte in de zestien (1-1, 45ste + 2′ minuut). In de andere wedstrijd won Engeland thuis met 2-0 tegen Ijsland en dit dankzij doelpunten van Agnes Beever-Jones (1-0, 51ste minuut) en van Freya Gregory (2-0, 90ste + 1′ minuut).

Eerder hadden de Belgian Red Flames U19 woensdag in Burton-on-Trent met 2-1 gewonnen tegen Ijsland na goals van Luna Vanzeir (27ste minuut) en Lore Jacobs (74ste minuut) en een tegengoal van Olöf Sigrídur Kristinsdottir (57ste minuut). Engeland won op de openingsdag met 3-0 tegen Wales ook al dankzij doelpunten in de tweede helft van Mia Ross (54ste minuut), Deearna Goodwin (57ste minuut) en Lucy Watson (84ste minuut).

Na twee wedstijden heeft Engeland dus 6 punten, België 4 punten, Wales 1 punt en Ijsland nog geen enkel punt. Op dinsdag 12 april 2022 spelen België en Engeland vanaf 14u30 in Burton-on-Trent de finalewedstrijd voor het ticket voor de eindronde in Tsjechië!

Léa Cordier aan de bal voor de Belgian Red Flames U23 met in de achtervolging Julie Dufour, de ex-speelster van Lille OSC die tegenwoordig bij Bordeaux voetbal speelt! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***De Belgian Red Flames U23 tenslotte verloren hun tweede duel in Tubeke tegen hun Franse leeftijdsgenoten met 0-1 na een laat doelpunt van Léa Khélifi, een speelster van Paris Saint-Germain (89ste minuut).