Op vrijdag 15, zaterdag 16 en paaszondag 17 april 2022 stonden er tal van wedstrijden op het programma in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal. In de eerste klasse werd de 27ste speeldag gespeeld, in de tweede klasse was het tijd voor de 23ste speeldag en in de Women’s Scooore Super League tenslotte begon de terugronde van de play-offs!

Standard B – OH Leuven B 2-0;

Het beloftenteam van Standard na de thuiswinst tegen de beloften van OH Leuven! Foto – (c) NF / Standard Fémina

KV Mechelen – KVK Tienen Eva’s 4-3;

RSC Anderlecht B – RFC de Liège 1-1;

KSK Voorwaarts Zwevezele – Wuustwezel werd eerder al gespeeld en eindigde op 0-4.

KAA Gent Ladies B bye;

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies, dat niet in actie kwam, blijft leider met nu 60 punten uit 24 duels, KV Mechelen heeft evenveel punten maar het moet het met 1 overwinning minder doen. Kontich wordt na een mooie reeks van vijf overwinningen op rij derde met nu 47 punten uit 25 duels en een beter doelsaldo dan KSK Voorwaarts Zwevezele dat ook 47 punten uit 25 duels heeft, Het beloftenteam van OH Leuven is nu vijfde met 46 punten uit 23 wedstrijden, Onderaan heeft KVK Tienen Eva’s op de 14de plaats 15 punten uit 24 duels terwijl ASE De Chastre 15de blijft met 10 punten uit 24 wedstrijden.

***Tweede klasse A – 23ste speeldag:

ASC Havinnes – E. Mazenzele Opwijk 0-3;

Eendracht Mazenzele Opwijk is knap derde in de 2de klasse A! Foto – (c) EMO

KSV Bredene – KSV Sottegem 5-1;

SV Zulte Waregem B – Bosdam Beveren 12-0;

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem maakte het dozijn vol thuis tegen Bosdam Beveren! Foto – (c) Essevee Women SL

Olsa Brakel – Dames VK Egem 5-4;

Ren. AEC Mons Ladies – Svelta Melsele 0-2;

KHO Wolvertem Merchtem – SC Eendracht Aalst Ladies B 2-1;

Op maandag 11 april 2022 al gespeeld:

KAA Gent Ladies C – Club Brugge B 1-1;

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem is opnieuw leider met nu 51 punten uit 23 duels. Het derde elftal van KAA Gent Ladies valt terug naar de tweede plaats op een punt van de leider. Eendracht Mazenzele Opwijk blijft derde met 48 punten uit 23 duels. KHO Wolvertem Merchtem is vierde met 44 punten uit 23 wedstrijden. Onderaan is KSV Bredene 9de met 25 punten, Bosdam Beveren en Olsa Brakel hebben 24 punten. ASC Havinnes staat 12de met 18 punten. Het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies is 13de met 15 punten en het beloftenteam van SC Eendracht Aalst Ladies sluit de rij op de 14de plaats met 11 punten.

Standard C – KV Mechelen B 2-1;

Blije gezichten bij het derde team van Standard na thuiswinst tegen de beloften van KV Mechelen! Foto – (c) Standard Femina

Sibret bye;

KVV Vosselaar is de nieuwe leider met 60 punten uit 22 duels, KVC Westerlo Ladies volgt op 3 punten met een beter doelsaldo maar een wedstrijd minder gespeeld. Het beloftenteam van KV Mechelen is derde met 48 punten uit 22 duels. Onderaan staat Sibret 9de met 19 punten uit 21 duels, FC Irlande Auderghem is 10de met 16 punten uit 22 wedstrijden, RFC Aywaille is 11de met 13 punten uit 21 wedstrijden, KSK Heist staat 12de met 12 punten uit 21 duels en het beloftenteam van ASE De Chastre sluit nu de rij op de 13de plaats met 10 punten uit 21 wedstrijden.

PS: Olympic Club Charleroi gaf op vrijdag 8 april 2022 algemeen forfait!

***Uitslagen Play-offs Women’s Scooore Super League:

Play-off 2:

KAA Gent Ladies – Sporting de Charleroi 6-0 (rust: 2-0)

Doelpunten:. 2′ Féli Delacauw 1-0, 30′ Shari Van Belle 2-0, 60′ Lore Jacobs 3-0, 66′ Féli Delacauw 4-0, 71′ Lore Jacobs 5-0, 72′ Féli Delacauw 6-0.

KAA Gent Ladies, hier met Lyndsey Van Belle, spurtte weg van Sporting de Charleroi, hier met Perrine Balant! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Vrijdagavond al gespeeld:

FWS Woluwe – SC Eendracht Aalst Ladies 1-2 (rust: 1-0);

Doelpunten: 40′ Selina Gijsbrechts 1-0, 52′ Sheila Broos 1-1, 65′ Nicky Van Den Abbeele 1-2.

Bekijk de doelpunten uit dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

SV Zulte Waregem bye;

Play-off 1:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht 0-6 (rust: 0-3);

Doelpunten: 21′ Sarah Wijnants 0-1, 42′ Tessa Wullaert 0-2, 45′ Tessa Wullaert 0-3, 52′ Tessa Wullaert 0-4 op strafschop, 66′ Tessa Wullaert 0-5, 84′ Tessa Wullaert 0-6,

Rode kaart: 32′ Silke Sneyers (KRC Genk Ladies).

Bekijk de hoogtepunten van dit duel dankzij Eleven Sports / RSCA TV:

OHL Women – Club YLA 5-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 3′ Amanda Johnsson Haahr 1-0, 6′ Jill Janssens 2-0, 24′ Marie Detruyer 3-0, 50′ Jill Janssens 4-0, 90′ + 1′ Amanda Johnsson Haahr 5-0.

Bijzonderheid: bij een stand van 4-0 trapte Amanda Johnsson Haahr een strafschop naast!

Bekijk een samenvatting met dank aan Eleven Sports / OHL TV:

Standard bye;

Foto’s van alle wedstrijden in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

PS: Nog meegeven dat op zondag 17 april 2022 het derde elftal van RSC Anderlecht, dat ook kampioen werd in de 1ste provinciale Brabant ACFF / Brussel, in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe de Beker van Brabant ACFF / Brussel won in de finale tegen het derde elftal van FWS Woluwe, ook al een eerste provincialer. De uitslag van de finale was 3-4 na goals van Chiara Carmina (0-1, 6de minuut), Patricia Mutu (1-1, 7de minuut), Kelly Itela (2-1, 26ste minuut), Véronique Zang Bikoula (2-2, 43ste minuut), 67′ Véronique Zang Bikoula (2-3, 67ste minuut), Ines Surdiacourt (3-3, 72ste minuut) en Zoé Detry (3-4, 89ste minuut).