In de tweede provinciale West-Vlaanderen kon K. Eendracht Wervik op paaszondag 17 april 2022 kampioen worden als het thuis op het Sportcentrum Virovios won tegen FC Beaufort Middelkerke.

U kan een samenvatting van deze titelwedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

K. Eendracht Wervik won dus tegen FC Beaufort Middelkerke met 5-0 dankzij doelpunten voor de rust van Virginie Plamont (1-0, 3de minuut), Laurine Buissart (2-0, 7de minuut), Typhaine Dehorter (3-0, 17de minuut) terwijl Virignie Plamont in de eerste helft ook nog de lat trof (26ste minuut). In de tweede helft zorgde Typhaine Dehorter al vroeg voor haar tweede doelpunt van de dag en het vierde van de thuisploeg (4-0, 52ste minuut) vooraleer ze even later een schot tegen de binnenkant van de paal trapte (56ste minuut). Dat vijfde doelpunt kwam er uiteindelijk na een kopbal zuiver in de hoek van Virginie Plamont (5-0, 77ste minuut).

Luister naar Typhaine Dehorter (Eendracht Wervik) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Laura De Maeght (speelster en muzikante Eendracht Wervik) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Mariska Diddens (Eendracht Wervik) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sven De Brouwer (coach Eendracht Wervik) dankzij Vrouwenteam TV:

K. Eendracht Wervik had zo na afloop van de 24ste speeldag 69 punten uit 24 duels. Dat zijn er 9 meer dan het duo KFC Sint-Joris Sportief en KSV Rumbeke, de twee ploegen die het op de voorlaatste en laatste speeldag nog ontmoet. Op zondag 24 april 2022 komt KFC Sint-Joris Sportief op bezoek bij K. Eendracht Wervik (aftrap om 14 uur), op zondag 1 mei 2022 sluit het team van trainer Sven De Brouwer het seizoen af in en tegen KSV Rumbeke met aftrap om 15 uur.

Bekijk de vreugde bij K. Eendracht Wervik dankzij Vrouwenteam TV:

FC Beaufort Middelkerke staat onder leiding van Jean Witpas op een met het beloftenteam van KSV Bredene gedeelde 10de plaats met 26 punten uit 24 wedstrijden. Het gaat in de twee laatste wedstrijden van het seizoen nog op bezoek bij het derde team van Dames VK Egem (zondag 24 april 2022 om 15 uur) om daarna thuis af te sluiten tegen het derde team van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem (zondag 1 mei 2022 om 15 uur).

FC Beaufort Middelkerke voor de aftrap van de titelwedstrijd in en tegen K. Eendracht Wervik! Foto – (c) Johan Ollevier