FC Barcelona heeft in een kolkend Camp Nou de heenwedstrijd in de halve finale van de UEFA Women’s Champions League tegen het Duitse VfL Wolfsburg met ruime cijfers gewonnen. Vooral in de eerste helft maakte de thuisploeg er een demonstratie van en neen Lionel Messi stond niet op het veld.

U kan de wedstrijd helemaal herbekijken dankzij DAZN:

Bij de rust stond het al 4-0 na goals van Aitani Bonmati (3de minuut), Caroline Graham Hansen (2-0, 10de minuut), Jennifer Hermoso (3-0, 33ste minuut) en Alexia Putellas (4-0, 38ste minuut). In de tweede helft kon de jarige Jill Roord de Duitse eer redden (4-1, 73ste minuut) maar het werd uiteindelijk nog 5-1 dankzij een strafschopdoelpunt van captain Alexia Putellas (85ste minuut). Nog melden dat het wereldrecord aantal toeschouwers gevestigd bij de kwartfinale thuis tegen Real Madrid verbeterd werd want dit keer kwamen er 91.648 toeschouwers kijken. Tegen Real Madrid waren het er 91.553. De terugwedstrijd is volgende week zaterdag 30 april 2022 in Wolfsburg.

Op zondag 24 april 2022 is het de beurt aan Janice Cayman en haar team Olympique Lyonnais met de heenwedstrijd in de halve finale tegen PSG. De aftrap is om 17 uur. De finale staat op zaterdag 21 mei 2022 op het programma in Turijn.