Share

Terwijl de ogen van wereld naar Camp Nou keken waar het vrouwenteam van FC Barcelona in de halve finales van de UEFA Women’s Champions League brandhout maakten van VfL Wolfsburg trad de Belgische titelverdediger RSC Anderlecht in play-off 1 aan tegen Standard. Het Begijnhofstadion van Overijse was dit keer het decor voor de vrouwelijke classico.

Laura De Neve (RSC Anderlecht) en Maud Coutereels (Standard) schudden mekaar na de toss de hand met op de achtergrond scheidsrechter Thibaut Patris en zijn assistenten. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

RSC Anderlecht begon het best aan de wedstrijd al duurde het tot iets over halfweg de eerste helft vooraleer dit in cijfers werd uitgedrukt. Jarne Teulings opende naar Mariam Abdulai Toloba. Haar poging werd nog gekeerd door Hillary Damman maar toen Sarah Wijnants de bal terugspeelde naar het centrum kon Charlotte Tison het openingsdoelpunt tegen de netten trappen (1-0, 24ste minuut). Kort daarna stuurde Stefania Vatafu de pas tot ereburger van Wielsbeke gevierde Tessa Wullaert weg op links. Haar voorzet werd nog gekeerd door Maud Coutereels waarna het schot met links van Jarne Teulings maar nipt naast ging (29ste minuut). Dat tweede doelpunt kwam er toch toen de Luikse doelvrouw Hillary Damman de bal richting Maud Coutereels speelde en de ex-Belgian Red Flame niet in de gaten had dat Sarah Wijnants op de loer lag. Het nummer 11 van paars-wit aarzelde niet en trapte na het veroveren van de bal meteen met rechts binnen (2-0, 42ste minuut). In het begin van de tweede helft werd Standard al snel tot tien gereduceerd toen Maurane Marinucci voor een tweede gele kaart (na een fout op Tessa Wullaert) uit het veld werd gestuurd (54ste minuut). Daarna doofde de wedstrijd uit. Alleen een schot van Marina Rosala (over doel) in hen een poging van Sakina Ouzraoui Diki gered door Hillary Damman waren in het laatste kwartier nog het vermelden waard.

Tessa Wullaert speelt hier de bal weg voor de opzittende Maurane Marinucci (Standard)! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

RSC Anderlecht liep dankzij deze overwinning nu met 38 punten uit 6 duels al 8 punten uit op eerste achtervolger OHL Women waar het op woensdag 27 april 2022 voor de vijfde keer op rij landskampioen kan worden. Het heeft aan één punt genoeg aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee om te mogen vieren!

Bekijk een samenvatting van RSC Anderlecht – Standard in Overijse met dank aan RSCA TV / Eleven Sports:

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren en David Catry rond dit duel:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

FWS Woluwe na de winst op bezoek bij Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

PS: Nog op deze vrijdagavond 22 april 2022 won FWS Woluwe in play-off 2 met 1-2 op bezoek bij Sporting de Charleroi. De doelpunten waren van Alysson Duterne (1-0, 40ste minuut), Jana Janssens 1-1 (60ste minuut) en Kenza Vrithof op strafschop (1-2, 65ste minuut).

Share