Share

In het Gemeentelijk Sportcentrum van Aalter mochten Club YLA en KRC Genk Ladies op zaterdagnamiddag 23 april 2022 hun strijd om de vierde plaats in de Women’s Scooore Super League proberen een definitieve wending te geven. Een overwinning langs eender welke kant kon daarbij beslissend zijn.

Daisy Baudewijns (Club YLA) beschermt de bal met Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies) in de rug! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In het laatste kwartier van een voor de rest evenwichtige eerste helft kregen de bezoekers de beste kansen om op voorsprong te komen maar de Brugse doelvrouw Femke Schamp hield Gwen Duijsters twee keer van een doelpunt terwijl even later ook Gitte Broothaers een poging van de Genkse spits op de lijn wist te redden. Kort na de rust was het dan toch raak voor het sterker wordende KRC Genk Ladies. Jorien Voets bediende Joy Kersten die een botsende bal onder de lat in doel schoot (0-1, 49ste minuut).

Joy Kersten juicht na de openingsgoal voor KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De bezoekers hadden verder kunnen uitlopen maar op een vrije trap van Sien Vandersanden kopte Gwen Duijsters eerst tegen de rechterpaal en vervolgens de terugkaatsende bal tegen de linkerpaal. Leek KRC Genk Ladies op weg naar winst dan sloeg Club YLA plots terug. Doelvrouw Aukje van Seijst aarzelde iets te lang op de bal weg te trappen en Marie Minnaert profiteerde om de gelijkmaker aan te tekenen (1-1, 69ste minuut).

Marie Minnaert vingertje in de lucht zorgde voor de gelijkmaker! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Club YLA nam nu de bovenhand maar de Genkse doelvrouw was dit keer wel paraat op een poging van opnieuw Marie Minnaert. Beide teams kregen vervolgens elk nog een kans om het verschil te maken maar de bal werd telkens van de lijn gekeerd. In het slot blesseerde Isabelle Ilanio zich nog ernstig aan de knie waardoor ze met de ziekenwagen moest afgevoerd worden. Helemaal in het slot scoorde de ingevallen Anissa Giuga nog op aangeven van Luna Vanhoudt maar het doelpunt werd door de assisstent-scheidrechter afgekeurd en de VAR was niet aanwezig om deze mogelijk (foutieve) beslissing recht te zetten. Het Genkse protest leverde enkel rode kaarten op voor T3 David Antunes Pereira en keeperstrainer Donald Kühn. KRC Genk Ladies behield in de stand van play-off 1 wel een punt voorsprong op Club YLA (21 tegenover 20 met nog 2 duels te spelen).

De gezichten van Anissa Giuga en Gwen Duijsters spreken boekdelen. Is dit geen doelpunt? Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

U kan de fotoreportage van David Catry rond dit duel bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

SC Eendracht Aalst Ladies na de thuiswinst tegen SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

PS: In de andere wedstrijd op zaterdagnamiddag 23 april 2022 won SC Eendracht Aalst Ladies thuis met 2-1 tegen SV Zulte Waregem. De bezoekers kwamen op voorsprong via Elke Van Gorp (0-1, 29ste minuut) maar met goals van Niki Pellens (1-1, 31ste minuut) en Chanel Vandenhouwe (2-1, 55ste minuut) bleven de drie punten in Aalst!

Share