Share

De finale van de Beker van België 2022 in het vrouwenvoetbal zal op zaterdag 14 mei 2022 om 18 uur gespeeld worden in het AFAS Stadion op het veld van KV Mechelen. Vijf jaar geleden was het stadion van deze club uit de Jupiler Pro League ook al het decor van een Belgische bekerfinale bij de vrouwen.

Het AFAS Stadion van KV Mechelen op zaterdag 13 mei 2017 vlak voor de aftrap van de bekerfinale tussen KAA Gent Ladies (links) en RSC Anderlecht (rechts). Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

En die zal geen goede herinneringen oproepen bij RSC Anderlecht want op zaterdag 13 mei 2017 was het KAA Gent Ladies dat op dat veld voor de allereerste keer de Beker van Belgiê won door met 1-3 te winnen tegen vrouwelijk paars-wit. Nu krijgt RSC Anderlecht daar dus met Standard een andere tegenstander voorgeschoteld. Beide teams speelden voorlopig dit seizoen 4 keer tegen mekaar in de Women’s Scooore Super League en 3 keer ging de overwinning naar vrouwelijk paars-wit, 1 keer won Standard, de thuiswedstrijd in play-off 1.

Bekijk deze video van Standard op weg naar de bekerfinale 2022 dankzij Standard TV:

Tickets voor deze bekerfinale zijn vanaf maandag 25 april 2022 enkel te koop aan het loket van zowel RSC Anderlecht als Royal Standard de Liège. Het is niet mogelijk om online tickets te kopen voor deze bekerfinale. Op de dag van de wedstrijd zelf (zaterdag 14 mei 2022) worden er ook geen tickets meer verkocht.

Lees ook nog via:

Website KBVB / RBFA

Er is wel een speciale actie voor teams en jongeren. Met uw team (onder 16 jaar) kan U voor 5 euro de wedstrijd bijwonen. Boven de 16 jaar kost een ticket 8 euro!

Voor meer info daarover kan U via de link hieronder terecht:

Website KBVB / RBFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share