Share

Op zaterdag 23 april 2022 werd RWDM Girls dankzij een 3-0-overwinning thuis tegen het beloftenteam van KHO Wolvertem Merchtem kampioen in de eerste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen. Ook in de tweede provinciale van die regio is de kampioen bekend namelijk VK Holsbeek!

VK Holsbeek hield op zaterdag 23 april 2022 ondanks de afwezigheid van een tegenstander toch een feestje als kampioen in de tweede provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen! Foto – (c) VK Holsbeek

Na een lange en spannende titelrace met OHR Huldenberg hoefde het team van coach Frederic Broos op de laatste speeldag zelfs niet in actie te komen om de titel binnen te halen want SK Laar, de laatste in het klassement, gaf jammer genoeg forfait (5-0). VK Holsbeek eindigde zo met 58 punten op 66 en een beter doelsaldo (115-28) dan OHR Huldenberg (97-20). Alleen tegen OHR Huldenberg kon het in deze competitie niet winnen (4-3-verlies uit op zaterdag 20 november 2022 en 3-3-gelijkspel thuis op vrijdag 25 maart 2022). Op de openingsspeeldag verloor het ook thuis tegen Tielt-Winge 3000 met 5-6 en in de beker van Brabant werd het eind maart 2022 in de halve finale uitgeschakeld door KFC Herent (3-5).

 

Was er geen tegenstander op zaterdag 23 april 2022 dan werd de titel in Holsbeek toch uitbundig gevierd. De blauw-gelen mogen deze titel immers op de erelijst bijschrijven op het moment dat de club 80 jaar bestaat!

Dansende speelsters op het veld van VK Holsbeek! Foto – (c) VK Holsbeek

Onze redactie feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van VK Holsbeek met de titel in de 2de provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen en de promotie naar de hoogste reeks in het Brabantse provinciale voetbal!

Lees nog meer over VK Holsbeek via:

Fb Ladies VK Holsbeek

en via:

Fb Jeugdwerking VK Holsbeek

Lees ook nog over de titel van RWDM Girls via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share