Share

FIFA-secretaris-generaal Fatma Samoura en de Nieuw-Zeelandse vice-premier Grant Robertson hebben op vrijdag 13 mei 2022 aangekondigd dat Auckland op zaterdag 22 oktober 2022 gastheer zal zijn van de loting voor de FIFA Women’s World Cup 2023.

De loting, die het wedstrijdschema van de 32 teams die strijden in de negende editie van de FIFA Women’s World Cup zal onthullen, zal plaatsvinden in het Aotea Center van Auckland. Op 20 juli 2023 is dat ook de stad waar zowel de openingsceremonie als de openingswedstrijd van het WK Vrouwenvoetbal 2023 dat gezamenlijk wordt georganiseerd door Australië en Nieuw-Zeeland zal gehouden worden.

De wereldwijd uitgezonden televisieshow rond de loting zal culturele optredens omvatten en de kijkers meer inzichten geven in de vijf Australische en vier Nieuw-Zeelandse gaststeden die de teams en de voetbalfans uit alle continenten zullen verwelkomen.

De Belgian Red Flames toen ze de Pinatar Cup 2022 wonnen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De Belgian Red Flames maken op dit ogenblik nog altijd kans om in 2023 aan hun allereerste WK-eindronde ooit deel te nemen. Er staan wat dat betreft begin september van dit jaar nog twee WK-kwalificatieduels op het programma (thuis tegen leider Noorwegen op vrijdag 2 september 2022 en uit bij Armenië op dinsdag 6 september 2022) waarna meer dan waarschijnlijk succesvolle barragewedstrijden zullen nodig zijn om dat doel ook echt te bereiken.

Maar eerst staat voor de Belgian Red Flames de voorbereiding op het EK 2022 in Engeland en de groepswedstrijden op dat EK zelf op het programma. De definitieve selectie voor dat EK moet overigens voor zondag 26 juni 2022 bekendgemaakt worden.

Lees ook nog via:

Website FIFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share