Share

Kassandra Missipo, zopas opgenomen in de voorselectie van de Belgian Red Flames voor het EK 2022 in Engeland, heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. Ze blijft voetballen in de Women’s Super League maar dan wel vanaf volgend seizoen in die van Zwitserland waar ze een overeenkomst voor één seizoen tekende bij het vrouwenteam van FC Basel.

Kassie Missipo is binnenkort terug aan de bal niet in de Belgische maar wel in de Zwitserse AXA Women’s Super League met FC Basel Frauen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Na haar zware kruisbandblessure die ze op zaterdag 8 mei 2021 opliep in het Gemeentelijk Stadion van Schaarbeek tijdens het duel van haar club RSC Anderlecht tegen haar ex-club KAA Gent Ladies stond Kassie Missipo dus effectief meer dan een jaar aan de kant waarbij ze zich volop concentreerde op haar revalidatie. Ondertussen had ze wel geen club maar dat deerde haar niet want ze keek vooral uit naar de dag waarop ze opnieuw zou kunnen voetballen. Dat zal dus binnenkort zeker het geval zijn misschien al tijdens UEFA Women’s Euro 2022 zeker volgend seizoen in de Zwitserse AXA Women’s Super League.

FC Basel Frauen werd nog nooit kampioen in de 52-jarige geschiedenis van het Zwitserse vrouwenvoetbal. Dat zou wel eventueel nog dit jaar kunnen maar dan moeten ze onder leiding van coach Danique Stein in de halve finale van de play-offs in twee wedstrijden (21 en 28 mei 2022) de huidige titelverdediger Servette FC Chênois Féminin opzij zetten om vervolgens de finale te winnen tegen de winnaar van de andere halve finale tussen FC Zürich en Grasshoppers. In de reguliere competitie eindigde FC Basel Frauen na 18 duels (er werd voor het eerst met 10 ploegen op het hoogste niveau gespeeld dit seizoen). op een vierde plaats met 35 punten, dat zijn er elf minder dan Servette, 9 minder dan FC Zürich en 2 minder dan Grasshoppers.

In de Zwitserse beker werd FC Basel (1 keer winnaar in 2014) dit seizoen uitgeschakeld in de kwartfinale door FC Zürich (3-0-verlies), dat op zaterdag 30 april 2022 de bekerfinale voor 7.916 toeschouwers in het Letzigrund Stadion van Zürich met 4-1 won tegen stadsgenoot Grasshoppers, beter bekend als GC. 

Nog meegeven dat FC Basel in het seizoen 2018/19 voor het eerst aan de UEFA Women’s Champions League deelnam als tweede in de Zwitserse competiite (FC Zürich was de kampioen en rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel). FC Basel haalde in een voorrondegroep met Spartak Subotica (Servië), Kiryat Gat (Israel) en Brzenica Pljevlja uit Montenegro net als RSC Anderlecht 6 punten maar het was als een van de minder goede tweedes net als RSC Anderlecht trouwens uitgeschakeld.

Lees nog meer over de transfer van Kassandra Missipo naar FC Basel Frauen via:

Website FC Basel Frauen

Lees over haar blessure in Schaarbeek via:

Vrouwenteam.be

Lees over de revalidatie van Kassie Missipo via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share