Share

Het nationale vrouwenvoetbalteam van Engeland, dat op het voorbije WK 2015 in Canada nog derde eindigde, heeft het eerste EK-kwalificatieduel op weg naar Nederland 2017 in de groep van de Belgian Red Flames gewonnen. In de Le Coq Arena in Tallinn werd het tegen Estland maar liefst 0-8. Het team van bondscoach Mark Sampson stond al vroeg op voorsprong. In de 2de minuut al lukte Danielle Carter op aangeven van Jessica Clarke het openingsdoelpunt en nog voor de rust liep de score op tot 0-3 met goals van Josanne Potter (34ste minuut) en Francesca Kirby (40ste minuut). Na de pauze dikten achtereenvolgens Jill Scott (53ste minuut), Isobel Christiansen (74ste minuut), Francesca Kirby (81ste minuut) en Danielle Carter met nog een dubbel (83ste minuut en 90ste + 2′ minuut) aan tot de 0-8-eindstand.

Engeland neemt de leiding in groep 7 met 3 punten en het beste doelsaldo (8-0) voor Servië dat ook al 3 punten heeft maar nog maar 1 keer scoorde (1)0). Estland heeft na twee EK-kwalificatieduels nog 0 punten en al 9 tegengoals (0-9). Op dinsdag 22 september 2015 beginnen de Belgian Red Flames aan hun EK-campagne met een thuiswedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. De aftrap is om 20 uur 30 op Den Dreef in Leuven.

Lees nog meer over Estland – Engeland via:
Website UEFA EK-kwalificatie 2017

Bekijk de video met de goals!

Share