Share

Op vrijdag 27 mei 2022 is de nieuwe club van Belgian Red Flame en profvoetbalster van het jaar Tessa Wullaert bekendgemaakt. De drievoudige Gouden Schoen die de voorbije twee seizoenen tweemaal landskampioen werd met RSC Anderlecht en ook één keer de Beker van België won is vanaf volgend seizoen te zien in Nederland bij Fortuna Sittard!

Manager Tom Van Watermeulen van Quadrans met Tessa Wullaert in Sittard waar ze tekende tot en met 2024! Foto – (c) Fortuna Sittard / TVW / TW

Tessa Wullaert was de voorbije twee seizoenen telkens de topschutster van de Women’s Scooore Super League. Dankzij die vele goals bleef ook in het buitenland waar ze al voetbalde voor VfL Wolfsburg (2015-2018) en Manchester City (2018-2020) de belangstelling groot voor de Belgian Red Flame die inmiddels al 106 interlands achter haar naam heeft staan en daarin 65 doelpunten lukte. Eerder werd verwacht dat ze voor een buitenlands avontuur in Spanje of Italië zou kiezen waar het vrouwenvoetbal op kruissnelheid zit. De keuze van Tessa Wullaert viel op Nederland waardoor ze zowel profvoetbalster kan zijn alsook in België kan blijven wonen.

Fortuna Sittard, dat dezelfde kleuren heeft als een van haar eerste clubs (Dames Zultse VV), start met een nieuw project in het vrouwenvoetbal. Het gaat als nieuwe club van start in de Pure Energie EreDivisie Vrouwen en het zocht de voorbije weken een compleet nieuw team bijeen dat onder leiding van Roger Reijners, ex-bondscoach van vrouwelijk Oranje, zal proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Eerder werd al bekend dat Féli Delacauw (KAA Gent Ladies) voor dit nieuwe project koos en nu dus ook Tessa Wullaert, het icoon van het Belgische vrouwenvoetbal. Tessa Wullaert kiest dus opnieuw voor een buitenlandse club maar niet eentje dat naam en faam heeft in de UEFA Women’s Champions League wel een club die in de komende periode naam wil maken in Nederland!

Lees nog meer over de transfer via:

Website Fortuna Sittard

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share