Share

Het Uitvoerend Comité van de UEFA heeft op vrijdag 27 mei 2022 speciale regels goedgekeurd voor de eindronde van het EK Vrouwenvoetbal 2022 dat van woensdag 6 tot en met zondag 31 juli 2022 in Engeland plaatsvind en dat, om het goede verloop en de continuïteit van de competitie te garanderen in het licht van de COVID-19-pandemie .

Zodra de spelerslijst is ingediend op zondag 26 juni 2022, staat het huidige reglement onbeperkte vervangingen op de spelerslijst toe in geval van ernstige blessure of ziekte vóór de eerste wedstrijd, op voorwaarde dat de vervangers een medisch certificaat hebben. Voor alle duidelijkheid: spelers die positief zijn getest op COVID-19 of die hoe dan ook in isolatie zijn geplaatst, worden beschouwd als ernstige ziektegevallen en kunnen daarom vóór de eerste wedstrijd worden vervangen met goedkeuring van de UEFA-administratie.

Het nieuwe reglement maakt het nu ook mogelijk om keepers te vervangen voor elke wedstrijd tijdens het toernooi in geval van fysieke ongeschiktheid, zelfs als er nog een of twee keepers van de spelerslijst beschikbaar zijn. Om de integriteit van de competitie te waarborgen, kan een speler die op de spelerslijst is vervangen echter niet opnieuw op de lijst worden opgenomen.

De Belgian Red Flames nemen onder leiding van bondscoach Ives Serneels straks voor de tweede keer deel aan een EK nadat ze in 2017 in de groepsfase werden uitgeschakeld. De tegenstanders in de groepsfase zijn dit keer achtereenvolgens Ijsland (10 juli 2022), Frankrijk (14 juli 2022) en Italië (18 juli 2022).

Lees nog meer hierover via:

Website UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share