Share

Op zaterdag 28 mei 2022 stond al voor de 13de keer de finale van de DFB Pokal der Frauen op het programma met als finalisten bekerhouder VfL Wolfsburg en Turbine Potsdam, een van de bekende clubs uit het Duitse vrouwenvoetbal.

U kan een samenvatting van de Duitse bekerfinale bij de vrouwen bekijken dankzij Wölfe TV:

VfL Wolfsburg haalde het dus voor 17.531 toeschouwers met 4-0 tegen Turbine Potsdam. De Poolse international Ewa Pajor scoorde dus in de eerste helft twee keer (1-0, 11de en 2-0, 33ste minuut). Ook de Nederlandse international Jill Roord was succesvol (3-0, 43ste minuut) en Dominique Janssen, die ook al voor vrouwelijk Oranje uitkomt, zette met een afgeweken vrije trap de eindstand op het bord (4-0, 69ste minuut). Het was de achtste bekerwinst op rij voor VfL Wolfsburg en de negende in de voorbije tien seizoenen. Alleen 1.FFC Frankfurt kon in 2014 de ban doorbreken toen het de finale won tegen SGS Essen (3-0) nadat het VfL Wolfsburg in de achtste finale half november 2013 uitgeschakeld had (1-0). Sindsdien heeft VfL Wolfsburg dus geen enkele wedstrijd meer verloren in de Duitse bekercompetitie.

Het team van trainer Tommy Stroot, dat in de halve finale van de UEFA Women’s Champions League uitgeschakeld werd door FC Barcelona (5-1-verlies in Camp Nou en 2-0-winst thuis), was op zondag 8 mei 2022 al opnieuw landskampioen geworden na een 1-10-uitoverwinning bij Carl Zeiss Jena. Dat was de zevende titel in de voorbije tien seizoenen. De andere drie titels waren telkens voor Bayern München (2015, 2016 en 2021). Nog meegeven dat VfL Wolfsburg in de competitie alleen verloor op bezoek bij TSG Hoffenheim, het team van Belgian Red Flame Tine De Caigny (2-1 op zondag 17 oktober 2021). Bayern München als tweede en Eintracht Frankfurt als derde mogen Europa in. Dat is niet het geval voor Turbine Potsdam (4de), TSG Hoffenheim (5de) en SC Freiburg (6de). SC Sand en Carl Zeiss Jena zijn de degradanten in Duitsland dit seizoen. SV Meppen en MSV Duisburg promoveren uit de Tweede Bundesliga!

Lees ook nog via:

Website DFB

En via:

Website Kicker

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share