Share

Een dag na de finale van de UEFA Champions League in het Stade de France gewonnen door Real Madrid tegen Liverpool mocht Olympique Lyonnais in het Stade Jean Bouin proberen om tegen rechtstreeks concurrent Paris Saint-Germain opnieuw de Franse landstitel te heroveren. Een punt op de 21ste speeldag van de D1 Arkema volstond.

De opstelling van Lyon voor het duel op bezoek bij PSG! Foto – (c) OL Féminin

Wie niet op tijd in het stadion, dat vlakbij het Parc des Princes gelegen is, was had het hoogtepunt van de avond al gemist. Na 2 minuten en 49 seconden stond Olympique Lyonnais immers al op voorsprong. Selma Bacha, die jonge bedrijvige linksachter van het jaar in de UEFA Women’s Champions League waarin ze maar liefst 9 assists gaf op weg naar de overwinning van de trofee, stuurde Catarina Macario de diepte in en de in Brazilië geboren Amerikaanse international trapte met rechts voorbij de Duitse doelvrouw Charlotte Voll (0-1, 3de minuut). Paris Saint-Germain kwam iets over het kwartier wel dicht bij een doelpunt via de Franse U23-international Elisa De Almeida maar de bal ging net naast (18de minuut). In het derde kwartier trapte Selma Bacha net naast (36ste minuut) vooraleer Ada Hegerberg een fantastische goal lukte op aangeven van linksachter Bacha maar de winnaar van de allereerste Women’s Ballon d’Or stond buitenspel (38ste minuut). Bij de rust was het 0-1, net als in de terugwedstrijd van de halve finale van de UEFA Women’s Champions League net geen maand geleden op zaterdag 30 april 2022.

Catarina Macario lukte het enige doelpunt in het Stade Jean-Bouin van Parijs! Foto – (c) OL Féminin

Kort voor het uur hadden de bezoekers verder kunnen uitlopen maar het schot van Melvine Malard ging op aangeven van Lindsey Horan via de voet van de Zweedse Amanda Ilestedt in hoekschop (56ste minuut). Zes minuten later speelde Paulina Dudek dan diep richting Sakina Karchaoui. Zij glipte door de buitenspelval en kwam alleen voor Christiane Endler maar haar poging met links belandde op de bovenkant van de lat en ging over het doel van Lyon (62ste minuut). Iets meer dan een kwartier voor tijd probeerde Ada Hegerberg het nog van dichtbij maar Charlotte Voll kon die poging keren (73ste minuut). Dan even een bange blik op het gezicht van bondscoach Corinne Diacre toen Marie-Antoinette Katoto met problemen aan de adductoren moest vervangen worden door Jordyn Huitema (76ste minuut) en dat minder dan een dag voor ze haar selectie van 23 moest bekendmaken.

De wedstrijd ging verder en op aangeven van Eugénie Le Sommer draaide Melvine Malard zich vervolgens knap weg van Amanda Ilestedt maar haar schot in de draai met links belandde tegen de paal en sprong terug het veld in (80ste minuut). Vier minuten later had Melvine Malard toch nog kunnen scoren toen ze na een aanval via Lindsey Horan en Eugénie Le Sommer de bal in de voeten kreeg alleen voor doelvrouw Charlotte Voll maar ze trapte onbegrijpelijk over de bal (84ste minuut). Belgisch recordinternational en Gouden Schoen Janice Cayman mocht haar even later nog vervangen voor het slot van de wedstrijd en na vier minuten toegevoegde tijd mocht ze ook meevieren want Olympique Lyonnais had op het veld van PSG de landstitel heroverd, de 15de uit de clubgeschiedenis. Het sluit voorlopig met 8 punten voorsprong (61 tegenover 53) de competitie af op woensdag 1 juni 2022 tegen het nog tegen de degradatie strijdende Issy. PSG speelt nog uit bij Stade de Reims!

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Olympique Lyonnais / Canal + / FFF TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Real Madrid won op zaterdag 28 mei 2022 voor de 14de keer de belangrijkste beker in het Europese clubvoetbal door met 1-0 te winnen tegen Liverpool. Het enige doelpunt kwam van Vinicius Jr in de 62ste minuut. Thibaut Courtois, de 30-jarige doelman van de Rode Duivels, speelde een glansrol met tal van schitterende reddingen. Hij werd dan ook terecht verkozen tot man van de wedstrijd!
 

Thibaut Courtois was de man van de wedstrijd in de finale van de UEFA Champions League tussen Real Madrid en Liverpool! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

 
Bekijk foto’s van de finale met dank aan David Catry:
 

 

 

 

 

 

 

Share