Share

Op dinsdag 31 mei 2022 heeft de Nederlandse bondscoach Mark Parsons zijn selectie bekend gemaakt voor het UEFA Women’s Euro 2022 in Engeland waar Nederland van woensdag 6 tot en met zondag 31 juli 2022 als titelverdediger aan de aftrap komt.

Er zijn maar liefst acht speelsters die voor het eerst aan een eindtornooi zullen deelnemen terwijl er wel enkele bekenden zullen ontbreken. Met de doelvrouwen Daphne van Domselaar en Barbara Lorsheyd en de speelsters Esmee Brugts, Kerstin Casparij, Cailtin Dijkstra, Damaris Egurolla, Romée Leuchter en Marisa Olislagers zijn maar liefst acht speelsters voor het eerst deel uit van de selectie van een groot eindtoernooi.

Dit is de volledige Nederlandse selectie (in alfabetische volgorde): 

Doelvrouwen: Daphne Van Domselaar (FC Twente), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Sari van Veenendaal (PSV Eindhoven);

Verdedigers: Kerstin Casparij (FC Twente), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Stefanie van der Gragt (Ajax), Dominique Janssen (Vfl Wolfsburg), Aniek Nouwen (Chelsea), Marisa Olislagers (FC Twente), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg);

Middenvelders: Danielle van de Donk (Olympique Lyonnais), Damaris Egurrola (Olympique Lyonnais), Jackie Groenen (Manchester United), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (VfL Wolfsburg), Sherida Spitse (Ajax);

Aanvallers: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Esmee Brugts (PSV Eindhoven), Renate Jansen (FC Twente), Romée Leuchter (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal).

Naast de 23 geselecteerde speelsters zijn er nog acht speelsters waaronder één doelvrouw stand-by. Zij trainen in de beginfase van het trainingskamp mee met de selectie. Het zijn Jill Baijings (SGS Essen), Kayleigh van Dooren (FC Twente), Kika van Es (FC Twente), Chasity Grant (Ajax), Fenna Kalma (FC Twente), Shanice van de Sanden (VfL Wolfsburg) en Katja Snoeijs (Girondins de Bordeaux) en Jacintha Weimar (Feyenoord).

Nederland speelt op het EK 2022 in Engeland in groep C tegen achtereenvolgens Zweden (op zaterdag 9 juli 2022 in Sheffield), tegen Portugal (op woensdag 13 juli 2022 in Leigh) en tegen Zwitserland (op zondag 17 juli 2022 in Sheffield).

In aanloop naar het EK spelen de Oranje Leeuwinnen de komende weken ook nog drie oefenwedstrijden namelijk op vrijdag 24 juni 2022 in Leeds tegen Engeland waar Sarina Wiegman bondscoach is, op dinsdag 28 juni 2022 wordt in het stadion van FC Twente het eerder uitgestelde WK kwalificatieduel tegen Wit-Rusland gespeeld (normaal gezien zonder publiek) en op zaterdag 2 juli volgt in hetzelfde stadion in Enschede om 18 uur de uitzwaaiwedstrijd tegen Finland, een land dat ook op het EK 2022 in Engeland zal aanwezig zijn.

Luister ook nog naar de Nederlandse bondscoach Mark Parsons:

Voor nog meer over de Nederlandse selectie voor het EK 2022 ga naar:

Website KNVB – Ons Oranje

Lees over de eindoverwinning op het EK 2017 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share