Share

Chloé Vande Velde viel afgelopen dinsdag 28 juni 2022 in Lier nog in bij de Belgian Red Flames in het laatste voorbereidingsduel richting het EK 2022 in Engeland tegen Luxemburg. Op vrijdag 1 juli 2022 mocht ze haar nieuwe club bekendmaken. Chloé gaat voetballen in Nederland bij ADO Den Haag!

Chloé Vande Velde feliciteert hier nog Amber Tysiak bij de Belgian Red Flames na alweer een doelpunt tegen Luxemburg! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Chloé Vande Velde kwam tegen Luxemburg voor de 25ste keer in actie bij de Belgian Red Flames. Ze werd de voorbije jaren bekend eerst bij SV Zulte Waregem en vervolgens vooral bij KAA Gent Ladies waarvoor ze acht seizoenen uitkwam. In de zomer van vorig jaar trok ze al eens naar het buitenland toen ze in Ijsland ging voetballen bij Breidablik. Met die club speelde ze zelfs in de UEFA Women’s Champions League maar haar uitleenbeurt hield op nog voor de club aan de allereerste groepsfase van het vrouwelijke kampioenenbal deelnam. Een jaar verder en na nog een campagne met de vrouwelijke Buffalo’s trekt de technisch begaafde middenvelder opnieuw naar het buitenland.

Chloe Vande Velde, hier nog aan de bal voor KAA Gent Ladies, de club waarvoor ze acht seizoenen uitkwam! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Ze wordt de vijfde Belgische Red Flame in de Nederlandse competitie die volgend seizoen de naam Azerion Vrouwen Eredivisie zal dragen. Ze gaat evenwel niet spelen bij Fortuna Sittard, de club van Féli Delacauw (ook komende van KAA Gent Ladies), Tessa Wullaert (RSC Anderlecht), Isabelle Iliano (Club Brugge YLA) en Jarne Teulings (RSC Anderlecht) (*) maar ook haar clubkleuren worden groen en geel. Chloé Vande Velde heeft gekozen voor een nieuw avontuur bij ADO Den Haag. Ze tekende daar voor één seizoen!

Chloé Vande Velde met haar nieuwe coach Sjaak Polak, zelf ex-profvoetballer! Foto – (c) ADO Vrouwen

Het wordt dus uitkijken naar de komende clubcompetitie in Nederland waar met Julie Biesmans en Femke Bastiaen nog twee Belgian Red Flames uitkomen voor PSV Eindhoven terwijl Elena Dhont, ex-ploeggenote van Chloé Vande Velde bij KAA Gent Ladies bij FC Twente speelt!

Lees hierover ook nog via:

Website ADO Den Haag Vrouwen

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 

Caroliena Wolters is terug bij Fortuna Sittard waar ze heel lang geleden begon! Foto – (c) Fortuna Sittard

 
PS: (*) Fortuna Sittard heeft ondertussen met Hildur Antonsdottir, ook al een speelster uit Ijsland binnengehaald die met Breidablik het voorbije seizoen de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League speelde. Daarnaast nog meegeven dat met Caroliena Wolters een andere speelster die in België o.a. bij Standard en KRC Genk Ladies speelde, nu de overstap maakte van het Duitse Alemannia Aachen naar Fortuna Sittard!
 
 

 

 

 

Share