Share

Fortuna Sittard blijft zich roeren op de transfermarkt. Het heeft op dinsdag 5 juli 2022 een nieuwe Belgian Red Flame aangeworven. Diede Lemey, de beste doelvrouw van de Italiaanse Serie A Femminile, verlaat Sassuolo om volgend seizoen in Nederland het doel van Fortuna Sittard te verdedigen.

Diede Lemey, de heldin van de strafschoppen in de halve finale van de Pinatar Cup tegen Wales in februari 2022! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Diede Lemey, net als Tessa Wullaert geboren in Tielt, maakte na haar vertrek in 2017 bij RSC Anderlecht (ze maakte haar debuut op het hoogste niveau bij Dames VK Egem) naam in het Italiaanse vrouwenvoetbal. Eerst verdedigde ze het doel van AGSM Verona (2017-18), daarna verhuisde ze naar Atalanta Mozannica (2018-19) om uiteindelijk vanaf 2019 helemaal bekend te worden bij US Sassuolo. Tijdens die vijf Italiaanse seizoenen werd ze meerdere keren verkozen tot beste doelvrouw van de week en van de maand met uiteindelijk een definitieve erkenning het voorbije seizoen als beste doelvrouw van de Serie A Femminile! Toch heeft ze na de voorbije oefencampagne richting het EK 2022 in Engeland nog altijd maar 8 interlands voor de Belgian Red Flames achter haar naam staan maar ze speelde wel een rol bij het veroveren van de Pinatar Cup 2022 toen ze in de halve finale tegen Wales de heldin was in de strafschoppenreeks. Haar prestaties werden evenwel ook opgemerkt door andere ploegen en zo kon ze een transfer naar Nederland versieren want in het seizoen 2022/23 zal ze net als 4 andere Belgian Red Flames uitkomen voor Fortuna Sittard. Diede Lemey tekende bij de nieuwkomer in de Azerion Eerste Divisie voor één seizoen en komt terug in dezelfde ploeg terecht als Tessa Wullaert waarmee ze in 2013 samen de Beker van België won!

Een beeld uit 2013 toen Diede bij RSC Anderlecht samen met Jana Coryn en Tessa Wullaert de Beker van België won tegen Waasland Beveren Sinaai Girls! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor nog meer over de transfer van Diede Lemey naar Fortuna Sittard kan U terecht via:

Twitter Fortuna Vrouwen

En via:

Instagram Fortuna Vrouwen

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 
Share