Share

Anouk Hoogendijk, de speelster die in 2009 de Oranje Leeuwinnen in Finland vanop de strafschopstip naar de halve finale van het EK trapte, zal er op het EK 2017 in eigen land niet bij zijn. Ze stopt immers als international van vrouwelijk Oranje!

Anouk Hoogendijk, die in het verleden in Nederland voor Saestum en FC Utrecht uitkwam en in Engeland voor Bristol Academy en Arsenal, liet op donderdag 26 januari 2017 op de website van haar management Wasserman weten dat ze het als international voor bekeken houdt. Ze gaat zich de komende periode volledig richten op Ajax waarmee ze hoopt dit jaar voor het eerst kampioen te worden.

Anouk Hoogendijk (31) speelde 103 interlands voor Oranje waarin ze 9 doelpunten lukte maar op dit ogenblik heeft ze geen vaste plaats meer bij de Oranje Leeuwinnen. Ze wordt nog slechts af en toe opgeroepen en ze kan daar moeilijk mee leven: “Ik voel met niet prettig bij deze rol. Uiteraard is dit een moeilijk besluit, maar ik denk dat dit wel het juiste is.”

Anouk Hoogendijk, die voor het laatst in het Oranje-shirt aantrad op donderdag 17 september 2015 in Doetinchem de volledige eerste helft tegen Wit-Rusland (8-0) zal wel het toekomende EK in eigen land op de voet volgen: “Er staat een jong, talentvol team dat mag gaan acteren op een prachtig toernooi. Ik wens ze natuurlijk het allerbeste.”

Lees nog meer hierover via:
Teamwass.eu

Voor nog meer over Anouk Hoogendijk:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share