Share

Voorafgaand aan de vriendschappelijke interland bij de mannen tussen Nederland en Italië werd Kicky, de officiële mascotte voor het EK Vrouwenvoetbal 2017, door UEFA Women’s Euro 2017 gelanceerd. Samen met Dutchy, haar vriendje en mascotte van Oranje, mocht ze een balletje trappen in de Amsterdam Arena.

46.228 toeschouwers konden dus al kennismaken met het leeuwinnetje dat Oranje wel met 1-2 zag verliezen tegen de Squadra Azzurra. Haar volgende optreden is voorzien voor vrijdag 7 april 2017 op precies 100 dagen van de aftrap van het EK 2017 als ook de oefeninterland tussen vrouwelijk Oranje en Frankrijk in Utrecht wordt gespeeld.

Het EK 2017 Vrouwenvoetbal in Nederland wordt van zondag 16 juli 2017 tot en met zondag 6 augustus 2017 gespeeld in zeven verschillende speelsteden: Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Kicky gaat alle 16 deelnemers dus ook de Belgian Red Flames aanmoedigen (de kleuren van deze landen zijn daarom ook terug te vinden in haar shirt) en ze gaat uiteraard ook het enthousiasme bij de fans mee opwekken!

Kicky is ook te volgen via haar Instagramaccount.

Lees nog meer over Kicky via:
KNVB

Volg Kicky:
Instagram.com – Kicky – Mascotte EK 2017!

Lees ook meer over de ambassadrice van het EK 2017 in Doetinchem namelijk Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija:
Vrouwenteam.be

Share