Share

Het feit dat DVC Eva’s Tienen volgend seizoen in eerste klasse zal uitkomen en er geen stijgers zijn vanuit de eerste klasse naar de Super League heeft gevolgen voor de barrageduels in tweede klasse!

Zo zakt het beloftenteam van RSC Anderlecht, dat 12de eindigde dit seizoen, naar de tweede klasse aangezien er anders met 15 clubs zou moeten gespeeld worden. Het gevolg is dat ook het derde team van RSC Anderlecht, dat 11de eindigde in 2de klasse B, een reeks lager dus in 1ste provinciale Brabant zal moeten gaan spelen. Daarom werd de terugwedstrijd van de barrage van toekomende zondag 14 mei 2017 tussen RSC Anderlecht C en Olsa Brakel (heenwedstrijd 1-1) normaal voorzien in Tubeke inmiddels afgelast.

RCS Bossière won de beker van Namen en werd kampioen in 1ste provinciale waar het volgend seizoen ook blijft! Foto – (c) RCS Bossière

Ook de terugwedstrijd van het barrageduel tussen Cerkelladies Brugge en het beloftenteam van Tongeren (heenwedstrijd 1-1) gaat niet door want beide teams blijven volgend seizoen in 2de klasse net als Olsa Brakel. De reden hiervoor is dat noch de kampioen uit de 1ste provinciale Luxemburg (RUS Ethe Dames) noch de kampioen uit 1ste provinciale Namen (CS Bossière dat ook de beker van de provincie Namen won) de stap hogerop naar het Belgische nationale vrouwenvoetbal durft te zetten omdat het verschil in niveau te groot is en omdat de verplaatsingen veel te ver zijn. RUSC Anderlues (kampioen 1ste provinciale Henegouwen) en RFC Luik (kampioen 1ste provinciale Luik) maken de stap hogerop wel!

RFC Liège, kampioen in 1ste provinciale in de provincie Luik, zien we volgend seizoen in de 2de klasse van het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) RFC Liège

Dit zijn voorlopig de nog resterende barrageduels van het komend weekeinde:

***Zaterdag 13 mei 2017 om 17u30:
Wolfsdonk Sport – HO Wolvertem Merchtem;

De heenwedstrijd eindigde in een 5-0-overwinning voor HO Wolvertem Merchtem met doelpunten van Karolien Bien 3, Tinneke Ceuppens 1 en Elke Van Depoele 1. Bij de rust stond het 4-0.

***Zondag 14 mei 2017 om 15 uur in Aalter voor een eventuele extra promotieticket:
Club Brugge – Wallonia Club Sibret.

Bekijk ook nog beelden van de heenwedstrijd via TV Lux:
TV Lux

Lees nog meer over CS Bossières, de kampioen en bekerwinnaar in de provincie Namen:
Sud Presse – La Capitale

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Op zaterdag 13 mei 2017 staat ook de Bekerfinale bij de vrouwen op het programma in Mechelen tussen RSC Anderlecht en KAA Gent Ladies!

Alle info hierover kan U hier vinden:
Vrouwenteam.be

Share