Op vrijdag 14 juli 2017 vond de loting plaats voor de 3de voorronde van de UEFA Champions League en de UEFA Europa League voor de Belgische clubs Club Brugge, KAA Gent en KV Oostende.

Terwijl het vrouwenteam van Standard al een tijdje weet dat het in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League eind augustus 2017 naar Estland moet om daar o.a. Ajax te bekampen kwamen blauw-zwart, de Buffalo’s en het ‘weireldploegsje’ van Marc Coucke vandaag in Nyon te weten wie hun eerste tegenstander zal zijn in het Europese clubvoetbal voor het seizoen 2017/18.

Club Brugge lootte in de 3de voorronde van de UEFA Champions League het Turkse Basaksehir, een van de twee tegenstanders die het liever niet ontmoette. Club Brugge speelt eerst thuis op dinsdag 25 of woensdag 26 juli 2017 terwijl de terugwedstrijd een week later op dinsdag 1 of woensdag 2 augustus 2017 in Istanbul zal plaatsvinden. Club Brugge ontliep bij deze loting het Franse OGC Nice van Mario Balotelli. De club die 3de eindigde in de Franse Ligue 1 ontmoet in deze 3de voorronde overigens Ajax met het eerst duel aan de Azurenkust!

Foto – (c) Club Brugge

Ook KV Oostende moet naar het zuiden van Frankrijk. KVO lootte in de UEFA Europa League met Olympique de Marseille een ex-winnaar van de UEFA Champions League. Het team van trainer Yves Vanderhaeghe speelt op donderdag 27 juli 2017 bij het Europese debuut van de club eerst in het Stade VĂ©lodrome vooraleer de terugwedstrijd op donderdag 3 augustus 2017 in de Versluys Arena zal plaatsvinden.

Foto – (c) KV Oostende

Voor KAA Gent, dat in het galaduel van donderdagavond 13 juli 2017 tegen OGC Nice met 2-3 verloor, is het nog even wachten vooraleer de tegenstander gekend is. De Buffalo’s spelen op donderdag 27 juli 2017 eerst thuis tegen de winnaar van het duel SCR Altach (Oostenrijk) – Dinamo Brest (Wit-Rusland). De heenwedstrijd van dit duel eindigde op donderdagavond 13 juli 2017 op 1-1. Op donderdag 20 juli 2017 staat die terugwedstrijd op het programma.

Voor de volledigheid melden we ook nog dat Belgisch landskampioen RSC Anderlecht en Belgisch bekerwinnaar SV Zulte Waregem pas in de groepsfase van de UEFA Champions League en de UEFA Europa League in actie komen. Zij kennen hun tegenstanders pas eind augustus 2017!

Lees over de loting van Standard in de UWCL:
Vrouwenteam.be