Share

Op zaterdag 5 augustus 2017 stond de voorronde van de Beker van België op het programma. Een opmerkelijk duel was dit tussen Red Ladies Standaard Denderleeuw, nieuw in het Belgische vrouwenvoetbal, tegen HO Wolvertem Merchtem, dat nog nooit een duel in de Beker van België kon winnen!

HO Wolvertem Merchtem na de peptalk! Klaar om aan het seizoen te beginnen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Red Ladies Standaard Denderleeuw, dat straks voor het eerst in 3de provinciale Oost-Vlaanderen aan de aftrap komt, was pas begonnen met trainen terwijl Jelle Schotte, de coach van HO Wolvertem Merchtem, door tal van afwezigen moest kiezen uit een ruime brede kern. De vraag was hoe beide teams het er op deze eerste wedstrijd met inzet zouden vanaf brengen op een klein en hobbelig veld.

Red Ladies Standaard Denderleeuw even in de aanval! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Red Ladies Standaard Denderleeuw speelde voor wat het waard was en hield in de eerste helft ondanks een doelvrouw die snel geblesseerd geraakte maar verder speelde, goed stand. Het kwam wel op achterstand na een strafschopdoelpunt van Nathalie Vyt (0-1). Nadat Elodie Riestraymoris HO Wolvertem Merchtem, toen het eventjes begon te regenen, op een dubbele voorsprong had gezet (0-2) begon het beter te lopen bij de bezoekers die uiteindelijk dankzij nog 2 doelpunten van de ingevallen Kato Goedgezelschap (0-3 en 0-4) en een dubbel van Kenny Bovens (0-5 en 0-6) nog met een half dozijn doelpunten de kwalificatie mochten vieren!

De thuisploeg groet de fans die het allereerste duel van de club kwamen zien! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Luister naar de interviews met Stephanie Philips (Red Ladies Standaard Denderleeuw):

Luister naar doelpuntenmaakster Kato Goedgezelschap (HO Wolvertem Merchtem):


Bekijk alle uitslagen in de voorronde van de Beker van België 2017-18:

Vrouwenteam.be

Share