Share

Op papier leek het een leuk oefenduel maar de vriendschappelijke wedstrijd tussen de eersteklassers DVC Eva’s Tienen en Tongeren DV gaat nu zaterdag 12 augustus 2017 om 15 uur uiteindelijk niet door!

DVC Eva’s Tienen annuleerde deze ontmoeting aangezien er te veel speelsters van de ene club naar de andere overstapten in het tussenseizoen! Dat zorgt blijkbaar voor een geladen situatie.

Willen of niet beide teams gaan elkaar in het komende seizoen wel ontmoeten in de competitie in eerste klasse. Het eerste weerzien staat nu gepland op de 13de speeldag, de laatste van de heenronde. Dat is dus zaterdag 16 december 2017 om 15 uur als DVC Eva’s Tienen het thuis mag opnemen tegen Tongeren DV. De terugwedstrijd is voorzien op de laatste speeldag in eerste klasse op zaterdag 12 mei 2018 om 15 uur in Tongeren!

Tongeren DV oefende op woensdag 2 augustus 2017 al thuis tegen KRC Genk Ladies. Het werd 1-3 na doelpunten van Aster Janssens (0-1 met een lobbal), Eleen Kimps (1-1 eveneens met een lobbal), Sylke Calleeuw (1-2 met een kopbal voor de rust en 1-3 met een intikker in de 2de helft). Voorafgaand speelden de beloftenteams van beide clubs 1-1-gelijk.

Afgelopen zaterdag 5 augustus 2017 won Tongeren DV dan thuis het oefenduel tegen tweedeklasser Eendracht Louwel met 5-1 dankzij doelpunten van Isabelle Ebhodaghe (3), Lorène Martin en Sara Di Matteo. Het beloftenteam van Tongeren verloor dan weer met 1-3 tegen het beloftenteam van Louwel!

Voor nog meer over Tongeren DV en de nieuwe aanwinsten:
Vrouwenteam.be

Share