Share

Op zaterdag 28 november 2015 stonden er geen wedstrijden op het programma in de Super League vanwege de EK-kwalificatieinterland België – Servië op maandag 30 november 2015. Er werd wel een normale competitiedag afgewerkt in de eerste, tweede en derde klasse!

Dit waren alle uitslagen:

Eerste klasse:
KAA Gent Ladies B – FWS Woluwe 4-2;
USGTH – Massenhoven 1-2;
SV Zulte Waregem – RSC Anderlecht B 4-0;
Tongeren DV – VC Dames E. Aalst 1-0;
Standard B – DV Famkes Merkem 5-0;
Moldavo – OH Leuven B 2-1;
Vrijdag al gespeeld:
Kontich – Lierse B 4-1.

KAA Gent Ladies B blijft leider met 28 punten uit 12 duels, Standard B volgt op 1 punt, SV Zulte Waregem wordt derde op 6 punten van de leider met 1 wedstrijd minder gespeeld, Kontich is vierde met 21 punten uit 11 duels. Onderaan springt Moldavo over USGTH naar de 11de plaats met nu 14 punten uit 12 duels, USGTH heeft als 12de 13 punten uit 12 duels, Lierse B heeft als 13de 6 punten uit 10 wedstrijden en OH Leuven B staat met 4 punten uit 12 wedstrijden helemaal onderaan.

Tweede klasse:
Wuustwezel – E. Louwel 3-1;
Rapide Wezemaal – GFA Sinaai 4-1;
Wolfsdonk Sport – SV Zulte Waregem B 2-1;
Dames VK Egem – Svelta Melsele 0-0;
Club Brugge – Cerkelladies Brugge 2-2.
Nog melden dat Ladies Genk – Wallonia Club Sibret al op 31/10/2015 gespeeld werd en op 2-2 eindigde.

Svelta Melsele blijft leider met 29 punten uit 11 duels, Wuustwezel volgt op 2 punten en Dames VK Egem op 3 punten van de leider. Onderaan komt Cerkelladies Brugge op gelijke hoogte met GFA Sinaai wat punten betreft. Beide ploegen hebben nu 6 punten uit 11 wedstrijden maar GFA Sinaai blijft 10de want het won 2 keer, Cerkelladies is 11de want het won nog maar 1 keer. Wolfsdonk Sport won voor het eerst dit seizoen en heeft nu 4 punten uit 11 wedstrijden.

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond de topper Dames VK Egem – Svelta Melsele:
Sportpix.be

Derde klasse A:
KSK Beveren – KDC Ruddervoorde 3-0;
KAA Gent Ladies C – KFC Merelbeke 2-0;
Maria-ter-Heide – KWS Desselgem 9-2 ;
FC Turnhout – DV Famkes Merkem B 6-2;
Strijland Gooik – R. Knokke FC 1-0;
SK Staden – KFC Lentezon Beerse 3-1;
KSK V. Zwevezele – YR KV Mechelen 1-1;

Door het gelijkspel tussen KSK Voorwaarts Zwevezele en YR KV Mechelen wordt Maria-ter-Heide opnieuw alleen leider met 31 punten uit 12 duels. YR KV Mechelen en Zwevezele volgen op 2 punten van de leider. Onderaan is er geen verandering bij de laatste vier: Lentezon Beerse is 11de met 8 punten, KDC Ruddervoorde is 12de met 7 punten, DV Famkes Merkem B is 13de met 6 punten en KWS Desselgem blijft 14de en laatste met 4 punten allemaal uit 12 wedstrijden.

Derde klasse B:
Tongeren B – Standard C 0-2;
FC Halvenweg Zonhoven – RJ Arlonaise 2-1;
Bilzen United – Bokrijk Sport 1-3;
Jamioulx – Fémina Sp.de Charleroi 0-3;
KOVC Sterrebeek – ASE De Chastre 4-1;
Couvin-Mariembourg – USGTH B 0-3;
Aywaille bye

FC Halvenweg Zonhoven blijft leider met 30 punten uit 12 duels, Sterrebeek en Standard C volgen op 2 punten met een wedstrijd minder gespeeld. ASE De Chastre valt terug tot op vijf punten van de leider maar het heeft wel nog maar 11 duels gespeeld. Geen wijzigign bij de laatste drie en dat is nog altijd Bilzen United op de 11de plaats met 6 punten, Jamioulx 12de met 5 punten en Couvin-Mariembourg 13de en laatste met 2 punten.

Vriendschappelijke interland WU16 in Tubeke (2 x 40 minuten):
België – Duitsland 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 80′ + 3′ Ivana Fuso 0-1 op strafschop.

Fotoreportage volgt op Sportpix.be

PS: Melden we tenslotte nog dat in de Premier League Jamie Vardy (Leicester City) het record van Ruud van Nistelrooij (Manchester United) verbeterde door in één seizoen in elf wedstrijden op rij te scoren. Hij deed dit vandaag opnieuw in de topper tussen Leicester City en Manchester United dat op 1-1 eindigde. De ex-topspits van Oranje zorgde in 2003 voor doelpunten in tien wedstrijden op rij maar in verschillende seizoenen! Nu we toch over Engels voetbal bezig zijn mogen we ook niet vergeten te vermelden dat U op zondag 29 november 2015 vanaf 16u15 het EK-kwalificatieduel tussen Engeland en Bosnië-Herzegovina vanuit Bristol rechtstreeks kan bekijken op BBC 2. Afgelopen donderdag 26 november 2015 speelde Engeland in een oefenduel in Duisburg overigens 0-0-gelijk tegen Duitsland.

Share