Share

Belgian Red Flame Janice Cayman zorgde op woensdag 8 november 2017 mee voor een Europese uitoverwinning van haar club Montpellier in de heenwedstrijd van de achtste finales van de UWCL op bezoek bij het Italiaanse Brescia.

Voor 1.100 toeschouwers in het Nuovo Stadio Comunale van Lumezzane kwam Brescia via Cristiana Girelli al na 8 minuten voor het openingsdoelpunt (1-0) maar op het halfuur kopte de Zweedse Stina Blackstenius in de kleine rechthoek de gelijkmaker binnen toen de doelvrouw van de thuisploeg de voorzet vanop rechts van Marion Torrent uit de handen liet glippen (1-1, 30ste minuut). 8 minuten voor de rust zette Cristiana Girelli de thuisploeg echter opnieuw op voorsprong (2-1, 37ste minuut) maar dit keer was het Belgian Red Flame Janice Cayman die, op aangeven van de Zweedse Sofia Jakobsson, met rechts de gelijkmaker lukte (2-2, 42ste minuut). Net voor het uur kon Linda Sembrant dan het winnende doelpunt binnenkoppen op aangeven van de ingevallen Deense Katrine Veje (2-3, 58ste minuut).

Zo speelde Montpellier onder leiding van trainer Jean-Louis Saez met ook nog de Nederlandse Europees kampioene Anouk Dekker de volledige wedstrijd op het veld zich een mooie uitgangspositie bijeen voor de terugwedstrijd van volgende week in Frankrijk!

Eerder op de dag won titelverdediger Lyon al hun heenwedstrijd in de achtste finales in het zuiden van Kazachstan tegen BIIK Kazygurt. In het Namyz Stadium van Shymkent werd het bij een temperatuur van 12 graden en voor een goeie 300 toeschouwers 0-7 na doelpunten voor Lyon van achtereenvolgens Ada Hegerberg (0-1, 6de minuut), Ada Hegerberg (0-2 op strafschop, 19de minuut), Camille Abily met een kopbal (0-3, 44ste minuut), Amel Majri (0-4, 48ste minuut), Ada Hegerberg (0-5, 73ste minuut), Eugénie Le Sommer (0-6, 75ste minuut) en Ada Hegerberg met haar vierde van de dag (0-7, 90ste minuut). Titelverdediger Lyon zal dus zeker aanwezig zijn in de kwartfinales van de UWCL die eind maart 2018 zullen gespeeld worden!

Ook FC Barcelona, dat 0-6 won in Litouwen tegen Gintra Universitetas en VfL Wolfsburg, dat 0-4 zegevierde op bezoek bij Fiorentina dankzij een dubbel van Sara Björk Gunnarsdottir (49ste en 60ste minuut) en goals van Pernille Harder (54ste minuut) en Alexandra Popp (73ste minuut) terwijl Tessa Wullaert gespaard werd voor het Bundesligaduel van zondag tegen 1.FFC Frankfurt), hebben hun ticket voor de kwartfinale al bijna helemaal op zak! Sparta Praag-Linköping werd 1-1 en Chelsea-Rosengard tenslotte 3-0! Op donderdag 9 november 2017 zijn er nog 2 duels in de UWCL!

Voor nog meer over de achste finales in de UWCL:
UEFA.com – UWCL

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Het Belgische Militaire Vrouwenvoetbalteam won op woensdag 8 november 2017 in Wommelgem met 4-1 tegen de collega’s uit Nederland! Bij de rust stond het 2-1. De Belgische goals werden gescoord door Sofie Sarlet 2 (waarvan de 3-1 op strafschop), Sanne Visschers (1) en Kim Van Hoof (1). Voor Nederland scoorde Rianne Oudejans!

Share